Tema: Automobili
View Single Post
Staro 11.02.2020., 15:49   #48198
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011
Citiraj:
Autor Garro Pregled postova
ZF ima KISS pristup za svoj 8-brzinski mjenjač. Interval je 8 godina ili 80-120 tis. km ovisno o uvjetima korištenja (ma koliko BMW tvrdio da je lifetime fill). Servisni komplet uključuje cijelu donju tacnu sa integriranim filterom i 7-8 litara tekućine. Ispustiš staru tekućinu, odšarafiš staru tacnu i baciš je u smeće, zašarafiš novu pazeći na redoslijed zatezanja vijaka i napuniš novom tekućinom. Zdravo, doviđenja za idućih 8 godina. U svakom slučaju je ta tacna jeftinija od 12 litara tekućine...

I vidiš koji je to zajeb. BMW tvrdi da ne treba dirati, a ZF kaže da treba mijenjati. A nema nigdje blizu ovlaštenog ZF servisa.

Citiraj:
Autor Garro Pregled postova
Ovo mogu potvrditi. Već jedno dulje vrijeme gledam neki malo bolji 320xd Touring star godinu-dvije, no ne vidim neki pada cijene.
Ja mogu potvrditi da je pada cijene bilo prije dvije godine, tamo u veljači odnosno ožujku 2018 godine, kada je upravni sud u Njemačkoj donio onu odluku o dizelašima. Tada sam pratio par komada F30, i svaki dan mi je stizala obavijest o snižavanju cijene.

Nakon što sam kupio u ožujku 2018 auto, dalje nisam pratio.
Colop je offline   Reply With Quote