11.02.2020., 11:47
|
|
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
Autor jed2i
Roboti su užas, to ne kupovati, hrpetina problema.
Getribe koje bi kupio su Aisin i ZF, ništa drugo jer je sve prepuno problema i uz ispravno održavanje.
Vezano za to što si naveo, ako radi ne mijenjati, to je tempirana bomba- može ti se razletit za 2 metra, a može radit par godina bez greške, rulet.
Mehaničar mi je rekao da se nataloži mulj i da zbog njega zapravo mjenjač još uvijek radi, dakle imaš zapravo neispranam mjenjač kojega štiti njegov mulj, ostaci špena itd.... kada to ispereš s novim uljem, onda krenu problemi, puštaju brtve, rikavaju solenoidi....
I još nešto, za moj mjenjač, TF80SC, preporuča se ispiranje sa 12 litara.
Kaže mi mehaničar da ja i još jedan čovjek to zbilja tako i želimo, svi drugi ga traže ZAMJENU, dakle otvori, pusti da iscuri i dosipa novo. Rezultat je da imaš novo ulje koje na dnu mjenjača ima pizdarija. Trošak kad pravilno radiš ispiranje je oko 900-1000kn, trošak dosipavanja je 500-600 kn - i sad ono maestralno - to radiš svakih 70 000km, dakle ljudi štede 400-500kn na 70 000km, e to mi je neshvatljivo.
|
ZF ima KISS pristup za svoj 8-brzinski mjenjač. Interval je 8 godina ili 80-120 tis. km ovisno o uvjetima korištenja (ma koliko BMW tvrdio da je lifetime fill). Servisni komplet uključuje cijelu donju tacnu sa integriranim filterom i 7-8 litara tekućine. Ispustiš staru tekućinu, odšarafiš staru tacnu i baciš je u smeće, zašarafiš novu pazeći na redoslijed zatezanja vijaka i napuniš novom tekućinom. Zdravo, doviđenja za idućih 8 godina. U svakom slučaju je ta tacna jeftinija od 12 litara tekućine...
Citiraj:
Autor SympForTheDevil
Pošto mijenjam auto svake dve godine moglo bi se reći da znam dosta o tome pa zato i pišem. Ti si rekao da je pala cijena mercedesima i bmwima dizelašima ja sam rekao bollocks. That's all.
Nije im pala cijena u nemčiji a još manje kod nas.
Tak bi ja mogao reći drži se Kiji i Dacija I ne guraj nos di mu nije mjesto...ako ćemo zub za zub, oko za oko....ali ne želim...forum je i svako ima pravo na svoje mišljenje.
|
Ovo mogu potvrditi. Već jedno dulje vrijeme gledam neki malo bolji 320xd Touring star godinu-dvije, no ne vidim neki pada cijene.
|
|
|