Citiraj:
Autor Iluzionist
Tako je montiran i kod mene, i moj je na mjestu usisa, ali sa obrnutim smjerom zračne struje (ispuhuje zrak van kućišta).
Time sam ostvario da dotadašnja ispuh četrnajstica sada upuhuje zrak drito na cpu/vrm zonu ploče i niz poleđinu grafe.
Nisam ništa mjerio "prije/poslije" da dokažem benefit, no čisto odokativno mislim da je ovo bolja varijanta.

|
Nekako sumnjam da je to bolja varijanta. Jedini plus koji si dobio je direktno puhanje zraka po vrm-u koje je potpuno nepotrebno za jedan 9600k, a pogotovo na tvojoj ploci.
Zato minusa ima hrpa. Ovo pirkanje zraka po poledini grafe nista ne znaci, kartici je 5 puta bolje kad joj hladni zrak iz vana dopire direktno ispod kao sto je to kod standardne konfiuracije kod standardnih kucista gdje se zrak upuhuje sa prednje strane. Kad kazes da zrak puse po kartici pretpostavljam da ti gornji ventilator takoder sluzi za usis? U tom slucaju samo stvaras otpor prirodnom gibanju toplog zraka prema gore. Treci minus je taj da ti AIO umjesto da uvlaci hladni zrak iz vana uvlaci svu akumuliranu toplinu iz kucista.
Citiraj:
Autor suedamA obmaR
To je definitivno bolja varijanta jer bolje hladi komponentu ventilator kad je udaljen 4cm od nje nego oko pola metra u onim dugim Fractalima.
To sam ja na forumu jedanput predlozija ali komentari nekih su bili da proizvodac kucista to tako nije zamislija jer su na njihovim stranicama one plave strelice naprid, a crvene gori  . Jos kad vidim kod nekih gori tri ispusna sta izbace odma zrak od prednjeg gornjeg usisnog, al nek oni recitiraju PR materijal i vrmovi im gore, ali ja cu po svom.
|
Takva duga kucista su ionako predvidena za nekakva vodena hladenja tj da ima dovoljno mjesta za radijatore, pumpe, resove itd. Ovo sa gornjim ventilatorima takoder nije lose u situaciji kad je radijator sa gornje strane jer tada taj radijator djelomično uvlači hladni zrak koji prednji ventilatori upuhuju, a djelomicno topliji zrak iz kucista. Strelice su osnovna fizika tj cista logika da se ventilatori konfiguriraju na nacin da se topli zrak ispuhuje gore u smijeru svog prirodnog gibanja...
Ukoliko nisi na nekoj hedt platformi ili opasno clockanom 9900k kojeg koristis u aplikacijama gdje on vuce ko lud tesko da ces vidjeti kako vrm-ovi "gore". Sa nepotrebnom opsesijom hladenja vrm-a samo zanemarujes hladenje pa time i performanse svega ostalog.