Citiraj:
Autor Rista
Nista od toga nije novo i druge opcije tipa DHL kojima platis da ti odrade uvoz su jos skuplje.
|
nisam ni rekao da je novo.
ali mi je posebno zanimljivo kako oni karakteriziraju "otprema poziva-dokaz", koji u mom slučaju iznosi 19,50kn. a šta je to? to je dokumentacija koju sam ja poslao pošti da ima za carinski odjel i to mail-om. pa ne mogu mi reči da su to kopirali i nosili prijevozom na carinu. nego su samo vjerojatno proslijedili mail sa dokumentacijom na carinski odjel. carinski odjel se nalazi u sklopu istog objekta u pošti.
a o bezobrazluku naplate/uplate obračuna carinskih davanja koja su striktno naglašena na vas, oni si daju za pravo da oni plate uplatnicu, koja se uplačuje u ministarstvo financija, umjesto da to mi sami plaćamo internet bankarstvom, fina itd kako got nama odgovara. a ne njima davati tih dodatnih 5kn. zapravo otmu ti na silu i bez pitanja.
kaj se tiče dhl i sličnih, naravno da ima i skupljih i jeftinijh opcija. ovdje ja ne mogu birati jer je tu država dodijelila to pravo pošti. osim da sam kod kineza direktno uzeo slične ponuđene dostave, koje naravno "koštaju".
kod nas unutar hr kad i moram nekome nešto poslati, odavno sam poštu odje.., jer mi tisak paket opcija daleko bolje odgovara.