Citiraj:
Autor >>>KUKY<<<
Nebrini se ti za moj 360mm cooler...."hvala" ti na pomoci i razumijevanju oko upgrejda hahaha . Nikad vise...
|
No No... ne se ljutiti, ni ja se ne ljutim sto ti mislis da se apgrejdas, imas AM4 kit za taj cooler ?

Vidi, dabogda ja
ne bio u pravu i ti vidis 5 fps-a vise, moze ? Nije cilj da te netko na forumu navuce na nesto i tjesi te kod sumljivog odabira nego ako vec imas zelju za upgrade da se to zbilja i desi.
Onako realno bez zajebancije. Nisu Ryzeni 3 i 5 zamisljeni da istiskavaju i7 procesore a pogotovo one koji se daju solidno ocati.
Ryzen 3 i 5 1/2 gen su prvenstveno da pojedu Pentiume, i3 te i5. Tek zadnji R5 3600 bi se moglo reci da moze uspjesno zamjeniti i7 Sandy, Ivy ali tko ima Kafu pa i Devila sve je LI-LA i ovisi jos o mnogocemu.
Citiraj:
Autor John Creasy
planiram ga i ja uzeti, ali me ne zanima toliko ono što ću dobit s njime (igre su u drugom planu), želim više od 4 jezgre 
|
Neki program koji koristi samo 4 jezgre ? Vidi... kada sam ja testirao takav jedan program sa 1800X, morao sam iskljuciti jezgre da bi dobio najbolji rezultat na 2+2 ili 4-0.
Dakle bez obzira na vise jezgri, zadatak je zavrsio sporije iako je cpu usage bio 20% ali je zato sa 2+2 i cpu usage +90%, zadatak brze bio izvrsen, dakle gledaj na Guru3D
koji procesor ima najbolji IPC s time da ces morati sve jezgre osim 4 - iskljuciti. Naravno ne gledaj samo IPC nego odnos jacine IPC-a i frekvencije na kojoj proc radi.
Citiraj:
Autor John Creasy
btw.. tek sad vidim, zašto se uopće pokrenila rasprava o AF kad je ovo 3rd gen tema?
|
E sad nisam ja kriv, on i drugi su je počeli