Citiraj:
Autor Mommistake
A što se tiče ovog dijela oko javnog bilježnika, poserem im se na to pojednostavljenje.
Staviš u zakon da svaki JB mora imati kamere na ulazu i ugovor mora biti potpisan u uredu JB-a.
Ok, netko fejka ugovor, datum je 31.01.2020., arhiva snimki, pokažeš da si ušao taj dan s kupcem (ili nisi) i to je to. Investicija od 10 000kn, riješeno sve.
|
Ne znam jesmo li se razumjeli, ali kod kupoprodaje auta uopće više ne trebaš kod javnog bilježnika. Kupuješ auto od mene, dođeš kod mene doma i uz kavicu skupa ispunimo ugovor. Nakon toga odmah pičiš sam na tehnički jer imaš ugovor.
Ili mi ukradeš auto s prometnom unutra i fejkaš ugovor
Citiraj:
Autor Lewis
Ima vise razlog azasto to niej tako jednostanvo:
1. ogromna je i kod nosenja u vecini novcanika (bar muskih  ) izgleda kao raspadnuta salta nakon godinu dana.
2. Ako vise od jedne osbe vozi auto onda je tlaka i samo cekas trenutak kad ces zaboravit prebacit/platiti kaznu za nenosenje
3. kao je sluzbeno vozilo i imas nekoliko ljudi koje ga voze onda su i sanse da ce se izgubit dosta velike  .
Nakraju ispada da je bilo bolje dok smo imali "knjizicu vozila" + prometnu pa je knijuzica stajala kod kuce i nije bilo problema sa kradjom/neovlastenim prijepisom. Ovo sad ide na ruku samo prepordavacima auta i lopovima  .
|
Nemoj me krivo shvatiti - i meni je tlaka s prometnim. Ali kad se prisjetim ovakve domišljatosti, stavio bih prometnu i među guzove
Citiraj:
Autor rap_4_life
Nemože fejka ugovor kad nema tvoj OIB...
|
Ne znam napamet, ali poprilično sam siguran da OIB piše i na polici osiguranja koja je, khm, u autu?