Citiraj:
Autor john_tranzistor
Ekipa,
kolko vas vozi 29''-tke po cesti?
Naime, planiram uzeti novi bike, u pravilu najviše bi ga vozil po cesti i to ono čisto rekreativno vikendom 50-100km. Znam da je original za tu namjenu cross/trekking bike. I sad vozim posuđeni od bratića. Ide to fino po cesti, za rasliku od mog starog 26" Cannodalea koji je doslovno ko traktor - nikako postiću brzinu. Isprobao sam na par dana i cestovnjak - ide to ko metak, al nagib vozača, uska (nestabilna) vilica - odustal od čistog cestovnjaka..
Preporučuju ljudi Gravel - Al neda mi se baš trošiti cca 1000eura za bike. Pa mi se nekako nameće opcija 29''tke - za 4-5k kn se nađe već biceva s pristojnom opremom..s tim da me ovaj trek nekak vuče (čini mi se da je i jako dobra cijena s obzirom na opremu - nisam već jaako dugo svijetu bajkanja).. Pa me evo čisto zanimaju dojmovi 29''tke za po cesti/makadamu..
|
Ma nikakav treking ili nedajBože nakovanj 29 mtb 🤔 to je cisti sado-mazo. Osim ako mrzis sam sebe ...
Za 100% ceste je cestovnjak ... tocka.
Za tu lovu uhvati se njuskala i gledaj polovno. Fokus nek ti budu kotaci. A grupa ... Mogla bi se naci 10sp 105ica.