View Single Post
Staro 30.01.2020., 12:27   #279
guerra
Banned
Moj komp

Datum registracije: May 2019
Citiraj:
Autor IHrvojeI Pregled postova
Hm, dakle pumpu u AIO_pump a ventove u CPU_fan? I sve ostalo (struja i usb) mora bit spojeno ili?
Ako se ne varam taj aio_pump citavo vrijeme daje 12v i ne moze se kontrolirati pa pumpa cijelo vrijeme radi na max. Sto je i pozeljno za pumpu koliko sam citao. Fanove jednostavno povezes spliterima i ustekas u cpu_fan. Tako sam ja spojio i na taj nacin sa monitoring programima mogu ocitavati posebno rpm pumpe i fanova.

edit: Naravno na taj nacin se moze i nastimavati krivulja u biosu. Jedan sitan detalj koji neke ploce imaju u fan kontroli je da namjestis vrijeme koliko fanu treba da se aktivira kad dolazi do promjene temperature. Primjerice namjestis da ti se do 50 stupnjeva fanovi vrte na 600rpm, a pri 70 na 1200 ajmo reci. Da se ne bi fanovi kod spajkova temperature bezveze zafurali sa 600 na 1200 na tih 1-2 sekunde stavis to vrjeme sa 0.1 na 0.5 il 0.7. Na taj nacin se izbjegne da se fanovi zavrte bezveze sto zna iritirati. E sad na MSI i ASUS plocama to postoji, ali ne znam kako je kod drugih vendora.

Zadnje izmijenjeno od: guerra. 30.01.2020. u 12:33.
guerra je offline   Reply With Quote