View Single Post
Staro 28.01.2020., 23:40   #258
Iluzionist
Premium
Moj komp

Iluzionist's Avatar

Datum registracije: Apr 2019
Iako je mod bez objašnjenja pobrisao i komunikaciju između mene i maX-a, u raspravi koja je bila definitivno konstruktivna- problematika testiranja hladnjaka, mogući softverski bugovi za određene platforme, linkovi na moguće uzroke/rješenja...sve postano što sam stigao upratiti od sinoć i danas prijepodne je- otišlo.
Čestitam.

Idemo dalje...obećao sam neke stvari, i evo, uspio sam ukrasti malo vremena:

Usporedba dvaju testova i temperatura za ovo hlađenje.
Definitivno sam morao podići napon sa 1.22V na 1.25V za 5.1GHz da bi bilo linx stabilno za odvrtiti 10 rundi testa.
Razlika max. temperature za najtopliju jezgru je svega 2C, no test je kudikamo zahtjevniji od IBT-a (hvala na sugestiji, maX)

5.3GHz@1.34V u prvoj minuti ode na 97%, dakle van mogućnosti hladnjaka.

Ponavljam, cilj je vidjeti čime najbolje opteretiti proc za testiranje kapaciteta vodenog hlađenja, i donekle napraviti komparaciju nekoliko popularnijih testova stabilnosti sustava, a sve to kako bi se budući vlasnici nadolazećih modela vodenih hlađenja mogli što jednostavnije orjentirati kako najefikasnije upregnuti sustav za provjeru stabilnosti/održivosti.
A oni koji ciljaju na vodeno hlađenje koje i sam imam, mogu neposredno dobiti informacije koje ih zanimaju.

Eto, toliko od mene.

@maX:
Moram naći malo vremena za pronaći linx0.9.6 stabilan napon na 5.0GHz, ne stignem sada ništa po tome pitanju, no izvjesno je da to ipak neće biti onih 1.168V nego ipak više.
Ali, tko zna...

EDIT: Evo i zanimljiv rezultat za Prime95

Čak 86 stupnjeva za najtoplijiju jezgru!

Prime95 ubija.

To je sedam stupnjeva više negi IntelBurnTest, odnosno pet više od hvaljenog linx-a...

Ima jedna zanimljiva stvar: probao sam Prime nekih 15-ak min. i radi "stabilno" na 1.235V. Na tim postavkama linx puca praktički odmah u prvoj minuti.

Ispada slijedeće:
Tko hoće testirati max. toplinski kapacitet hladnjaka, preporuka da se izvrti Prime95 small fft
Za stabilnost ipak predlažem linx 0.9.6. 35000...ako ništa drugo, ranije baca grešku.

Nemam sada vremena da pustim barem par sati oba programa pa da budem sigurniji za stabilnost (Prime vs linx), no imamo to što imamo (za sada).

LP

Zadnje izmijenjeno od: Iluzionist. 29.01.2020. u 12:43.
Iluzionist je offline   Reply With Quote