Napokon (ispravno

) namontirao Arctic Liquid Freezer II i igre su počele

Trenutno bencham na 5.3@1.34V naravno IntelBurnTestom na maksimalnim postavkama.
Nema nikakvog diranja AVX offseta, jedino je Uncore na defaultnih 4.3GHz, to vidim dokle ide kasnije.
Upravo ide 22.min. testa, max. temp. na jednoj najtoplijoj jezgri je 88C.
Plan je izgurati oko pola sata testa.
Na zraku je išlo sa hladnjakom iz potpisa max. stabilno na 5.1 i bitno manjem naponu (moram pogledati SS-ove kasnije).
Temp. sobe identična (20C).
Ja prezadovoljan do sada viđenim.
Ventovi se vrte na 1650 rpm max., buka je sasvim umjerena s obzirom na opterećenje sustava.
Ah, da!
Odmah sam stavio push-pull kombinaciju, umalo zaboravih, i tu sam se propisno izj3bo za pronaći odgovarajuće vijke jer su nekakvi nestandardni...koma.
Nema fensi-šmensi software-a, nema rasvjete, sve se pegla kroz postavke BIOS-a, i- sve radi

Tu dosta mogu zahvaliti (meni) odličnom Gigabyte BIOS-u za ovu ploču.
Stay tuned
EDIT: Evo i sličica
5.1GHZ @1.22V
Zrak
Voda
Razlika je svega 5C za najtopliju jezgru, odnosno 7C prosječno (bilo najtoplija jezgra, bilo "CPU package").
Zrak 5.2GHZ@1.26V
Ovdje su temperature otišle u crveno već u prvih par minuta bencha pa sam abortirao isti kao neprihvatljivu situaciju.
Voda 5.3GHz@1.34V
Posve stabilno, temperature do 88C za najtopliju jezgru.
Ukratko: nezamislivo za zračno hlađenje, i najbolje pokazuje razliku u kapacitetu ovih vrsta hladnjaka.
Znači, za default/stock/umjereni OC i opterećenje...postoji mali milijun odličnih hladnjaka, no za iole ozbiljniji OC voda je jednostavno neprikosnovena.
5.4GHZ@1.36 nakon 7-8min. jedna jezgra otišla na 93C- meni neprihvatljivo pa sam abortirao i taj test (nemam SS).
Tu je već granična zona za custom loop...jednoga dana bude i to
Slijedeća epizoda ima samo pet slova: d e l i d

Jedva čekam...
EDIT2:
Evo i desetak min. AIDE na 5.1GHZ@1.22V
Čisto da i testove opterećenja usporedimo malo.
Isprike na ovakvome grafu, ne znam kako napravitii preglednije, no poanta je jasna- core max 60C.