Citiraj:

Autor  Elven

Čitam i ne vjerujem. Imamo mišljenje inspektorata, člana foruma koji tvrdi da je u suradnji s pravnicom "istjerao pravicu" i dobio puno povrat nazad, a i dalje se priča kako dućan ima pravo ne isplatiti puni iznos ako je artikl otvoren? 

| 

Mene zanima na koji način su istjerali pravicu, u smislu da su se priprijetili dućanu pa je dućan "izašao u susret" i vratio lovu, ili su ekšli išli na ročište?
Jer ako je ovo prvo, ne znači da bi nužno tako završilo na ročištu, ali se nikome neda zezati zbog toga. Pogotovo što inspektori uglavnom imaju izražen prokupac stav. Ja sam u dućkasu imao par puta izvid, i doslovno je svaki put završilo na način da inspektor napravi izvid u vezi konkretnog slučaja, i na kraju kaže, u svakom trenu vam mogu naći xy propusta u dućanu, riješite to s kupcem. Nikad nije došlo do ročišta, a vjerujem da bi bilo 50:50, odnosno da nebi kupac uvijek pobijedio dućkas.
	Citiraj:

Autor  Elven

To što zakon ne ide na ruku dućanima, a jebga, nisu ni oni išli na ruku nama 30 godina, pa ste se plakali kak su dućani grozni. Sad kad nas zakon štiti, sad "jadni dućani". 

| 

U kojim to situacijama se dućanima išlo na ruku zadnjih 30 godina?
Meni je drago da mi kupci imamo više prava nego ikad prije, ali mi je isto žao da ćemo jednog dana ostati bez tih prava, jer se ista zloupotrebljavaju. Vraćanje telki poslije prvenstva ili naručivanja 5 pari tenisica pa vraćanje 4 para o trošku trgovca. Pa nisu trgovci i vendori debili.