Tema: Automobili
View Single Post
Staro 17.01.2020., 11:39   #47667
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor zvonac Pregled postova
Dizel treba samo ganjat, koji put otić na autocestu i raspuhat ga, ne samo radi dpf-a neg i općenito.
Ovaj dpf je glupost samo takva, samo čekam da krepa, e onda ide dolje i bok.
Mada kolko sam primjetio, recimo po ljeti, obično mi regeneraciju radi na 50-55%, a sad dok je hladnije oko 60-70%, a i treba postić temp.do 650c, to se trebam ganjat 180kmh neko vrijeme, da ovaj pokrene proces čišćenja dpf-a.

Jel se to meni čini ili je u Fauve taboru prošlo zlatno doba odličnih (SDI, TDI PD) motora, sad sve neki kvarovi itd mušice i sl
Sjećam se prošle godine dok sam kupovao auto, taman sam gledao benzince, i probao onaj 1.2 TSI, Seat Ibiza (ima lanac) uglavnom, naslušao se horor priča oko tog motora, a kolko vidim, ni sad nije bolja situacija, uz silnu tehniku koja ide naprijed ili možda nazad..

Danas stavljaju naglasak na "ekologiju", a ne kvalitetu proizvoda, kupiš novi auto i moliš Boga da sve bude ok u garantnom roku, al prije toga, moraš cijeli net prekopat da vidiš da li su ljudi zadovoljni s određenim autom tj agregatom.
I to što kažeš, dci koji nema dpf sam navikao vozit 1500-2000 okretaja, probao to sa polom i užas, puno bolje se vozi na 2000-3000 okretaja.
Kad sam na auto putu sa bilo kojim od ta dva, onda ih dobro pričepim.
Sa skuterom to nemoram radit, on je stalno na/ili blizu maximuma.