View Single Post
Staro 16.01.2020., 22:39   #226
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Kupovao sam nedavno zvučnike u Sonus Artu, pa sad kad čitam sve ovo gore, išao sam vidjeti što oni kažu za povrate. Ovo im piše na stranici

Citiraj:
Kupac je sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom.

Vraćeni proizvod mora biti u originalnom pakiranju i sa deklaracijom, te pripadajućim računom, uputama za korištenje i jamstvenim listom.

Sonus Art d.o.o. utvrđuje uvjete povrata - postotke umanjenja iznosa povrata kupcu uslijed umanjenja vrijednosti proizvoda.

Postotak umanjenja* iznosa povrata obzirom na stanje originalne ambalaže/dodataka** uz proizvod vraćenog proizvoda:
** dodatcima uz proizvod smatraju se: uputstva za korištenje (pisana ili na mediju), razni kablovi, punjači, i ostali pribor koji dolazi uz proizvod
* postotci umanjenja, ovisno o situaciji mogu biti kumulativni (npr. u slučaju da nedostaje ambalaža i nedostaje bundle/oprema – ukupan postotak umanjenja iznosi 30%)
I onda u stavku 6 istog članka kaže da potrošač ne odgovara za smanjenje vrijednosti ako ga trgovac nije obavijestio o njegovom pravu na jednostrani raskid ugovora.

U prijevodu, ako imaš izvod iz zakona dostupan na stranici trgovca, umanjit će ti vrijednost stvari koju vraćaš.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX

Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 16.01.2020. u 22:44.
1v@n je offline   Reply With Quote