To što spominjete VAG i TSI sam i ja čuo na masu mjesta, da je to najveće govno ikad napravljeno. Vidio sam i da ima dosta problema sa Ecoboost-om 1.0. Navodono vrlo lako pucaju cijevi od hlađenja i auto odmah crkne (msilim turbina). Navodno je to sada riješeno, ali mene strah tih mini turbaka. Na kraju sam uzeo mamin polovni polo 1.6 tdi (90ks) i iskreno baš sam razočaran sa autom. OK, udobniji je, tiši, ima puno više opreme od mog prastarog clia 2 1.5dci (65ks), ali troši više i ide osjetno slabije. Tj da budem precizniji, clio je puno elastičnije, kao da ima puno kraće brzine,
on poteže od 1000 okretaja muški, dok je polo mrtav do 1500+, a na 2000 polo malo poludi i vuče sve bolje dok clio vuče uvijek isto do jedno 3000 kada počinje padati. Više mi paše kako je clio uštelan. Clio u prosjeku troši 4,8-5,5L. Dok polo troši finih 6-6,5L gradske, ali zato na autoputu ide 4,5L ili niže.
Doduše, fulao sam sa autom jer pretežito vozim po gradu i to superkratke relacije pa se DPF stalno regenerira i neki puta auto u tom modu ide ko da mu neko je neko iščupao dušu. Uzeo sam ga jer sam ga dobio za smiješne novce, ne bi za to mogao ni prismrdit ničem takvom, inače 2011 god, i imao je 90tkm.
A sada zadnje što me malo neugodno iznenadilo je da sam sa jedno 50-60kmh prošoao kroz mrvu dublju i dužu lokvu (da operem podvozje

) cca 30-ak cm dubine i 10ak m dužine i počupalo mi i polomilo zadnji branik. Limar kaže da to u životu nije vidio i da je vj zamjenski a ne original vw, skinuo ga i poslao mi slike da je ipak original (na svu sreću nije ubilo parking senzore). VAG FTW.
Ugl slijedeći auto je definitivno benzinac i to najvjerojatnije neki koreac, sa cliom sam bio superzadovoljan (evo cura ga i dalje vozi, auto je 2003-e god) dok je polo fensi-šmensi, ali mislim da VAG nikad više. Možda u budućnosti i bude kakav renolček opet.