Tema: Automobili
View Single Post
Staro 15.01.2020., 12:01   #47613
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
Autor Disco Pregled postova
Mi imamo službene većinom 308-ice i Octavie, oboje 1.6 dizeli, pug je 120ks, a škodilak je mislim 95-100. Ugl, idu tu negdje, škoda čak kao da je življa, ali pug se vozi bogovski, ima onaj mali sportski volan, bolje drži, manje troši (prosjek je mislim 5-6L, većinom duge relacije-autoput).
Jedino mi se pug čini osjetno manje kvalitetan auto, ono bubrezi od hrđe nakon 4 godine i slično, u našim krajevima baš i nema snjega, pa svako toliko check engine lampica, u servisu nemaju pojma što mu je, mi ga samo ugasimo-upalimo i auto vozi normalno (lampica gori još cca 1h pa se ugasi). Ugl, filing u vožnji pug, kvalitet škodilak.
Teško je i ovako donest sud jer su nam ti auti stari max 4 godine i dođu do 200injak tkm, ali opet pug-ovi sa problemima u tako kratkom razdoblju...
Sad mi je zao sto nisam probao 308icu... Bila je jedna 1.6 benzinac 200ks.... Allure oprema.

Citiraj:
Autor zvonac Pregled postova
Pošto si uzeo Golfa, a kolko vidim spominješ Focusa MK3.. Kolko MK3 (osjećaj na volanu, držanje ceste i općenito ovjes) ima bolje vozne osobine od Golfa?

Malo me čudi to (mislim da je kod nas kod kupnja auta manje važno kakav je ovjes i kakav je osjećaj na volanu, ovo isključivo govorim za VW modele) za Focusa vele da ima odličan ovjes kao i upravljivost, al Golf je i dalje bog i batina.. Samo me zanima kolko je Golf lošiji po gore navedenom pitanju, mada imam dojam da je Golf ipak malo bolje složen (završna obrada-kontrola proizvoda) a i dost sam čuo okolo di se baš to naglašava kod Golfa.
Mogu ti reci da Thrustmaster T300 ima puuuuno bolji osjecaj nego Golfov volan. To koliko je Golfov volan "mrtav" je nevjerojatno. Ovjes je fakat dobar, ali ne moze mi osmijeh na lice nabacit nikako... Jedino se dijete u meni veseli kad vidim one zmigavce kak idu

Focus MK3 (probao sam i MK4), kao i Fiesta... To je takva ZABAVA! Nevjerojatno sta je Ford napravio... Vozio sam i Hyundai i30N.. ma Focus je cudo. Osmijeh na licu sam imao kad sam ga vratio u salon, zaljubio se.

Ali si reko pricekat mk4 i razocaram se. Da bolja izolacija i sve, ali je auto nekak.. meeeh... I dalje bolji od Golfa, imas taj gust u voznji, ali mk3 je bio bolji. I Fiesta je bolja, ali to mi je ful premali auto.

Za zericu mi pobjegao jesan Focus mk3 ST Line 1.5 benzinac (ti su jos imali 4 cilindra, mk4 ima 3 i u 1.5 verzijj).. jako rijedak auto kod nas.

Da sam kupovao auto kesom, bio bi Focus MK3 1.5 benzinac iz Njemacke.
Elven je offline   Reply With Quote