Tema: Automobili
View Single Post
Staro 15.01.2020., 09:57   #47600
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor Elven Pregled postova
Auto koji sam si rekao da nikad necu kupiti... Golf :/ ali bila je odlicna ponuda, 1.5 TSI, 11,000km 2019., R-Line akcijski paket (koliko smo skuzili Comfortline + R Line). Da sam imao jednake takve financijske uvjete uzeo bih radje Ceeda (iako ce se Golf sigurno lakse prodati).

Prednosti Golfa - vrhunski motor, odlicna izolacija (osim guma, ali to me puuuno manje smeta nego vjetar), solidan ovkes (bio bi bolji da nisi 17" gume i da nine r line)

Mane - oprema je jako cudna (masaza sjedala i grijanje, a nema kameru, auto fold retrovizore...), mali gepek (valjda isti ko frendov koji ima G V, ma u dosta stvari je isti auto....), Tih 380l nek si objese macku o rep, jer ako stavim rezervnu gumu pusim tonu, malo prostora na zadnjoj klupi, dugacki hod mjenjaca, i meni najgore od svega apsolutno nikakav osjecaj za volanom... Lisen svega lijepog, koliko god on imao fantastican ovjes, ne moze mi izmamiti osmijeh na lice kako su to radilo Focus Mk3, nova Fiesta, i nova Corolla Hibrid...

Posto je u obzir i dolazila kedna dobra ponuda za i30 N, malo mi je zao sto nisam pricekao (doduse to je preko 50% skuplji auto od Golfa, i ne treba mi... Ali bi mi bio veca radost).

Sljedeci auto ce vjerojatno biti G20 ili redizaknirana Guilija... Koliko god ovaj Golf nema ndkih vecih mana (za svoju klasu), toliko dosadan auto dugo nisam vozio...

Ali kog taj osjecaj za volanom ne dira uopce, mogu razumjeti zasto mu je Golf savrsen.
Pošto si uzeo Golfa, a kolko vidim spominješ Focusa MK3.. Kolko MK3 (osjećaj na volanu, držanje ceste i općenito ovjes) ima bolje vozne osobine od Golfa?

Malo me čudi to (mislim da je kod nas kod kupnja auta manje važno kakav je ovjes i kakav je osjećaj na volanu, ovo isključivo govorim za VW modele) za Focusa vele da ima odličan ovjes kao i upravljivost, al Golf je i dalje bog i batina.. Samo me zanima kolko je Golf lošiji po gore navedenom pitanju, mada imam dojam da je Golf ipak malo bolje složen (završna obrada-kontrola proizvoda) a i dost sam čuo okolo di se baš to naglašava kod Golfa.
zvonac je offline   Reply With Quote