Pozdrav, isprike ako postavljam generalno pitanje na specifičnom subforumu. Već sam istražio procesore i postavljena pitanja ali evo, nisam ništa pametniji.
Naime želim nadograditi procesor na postojeću gaming konfiguraciju jer kontam da je slab i već zastario te je glavni problem problematičnih performansi u 1080p gamingu (Uglavnom Red Dead Redemption II, Warhammer II)
Dakle, ovo je trenutačna konfa:
Operating System
Windows 10 Pro 64-bit
CPU
Intel Core i5 6402P @ 2.80GHz 24 °C
Skylake 14nm Technology
RAM
16,0GB Dual-Channel Unknown @ 1063MHz (15-15-15-36)
Motherboard
MSI H110M PRO-VD PLUS (MS-7A15) (U3E1) 29 °C
Graphics
VE248 (1920x1080@59Hz)
4096MB ATI Radeon RX 480 Graphics (Sapphire/PCPartner) 44 °C
Storage
238GB Patriot Spark (SATA (SSD)) 33 °C
931GB TOSHIBA DT01ACA100 (SATA ) 28 °C
298GB Western Digital WD 3200BEV External USB Device (USB (SATA) (SSD)) 33 °C
Optical Drives
No optical disk drives detected
Audio
AMD High Definition Audio Device
Warhammer II je vrlo CPU intenzivna igra a ako je barem vjerovati AMD/Red Dead recommended postavkama, grafička prolazi kao recommended štoviše, a CPU tek prolazi minimum requirements, pa kontam da je u njemu problem.
U Red Dead-u na medium-high-ultra postavkama imam 45-50 fpsa i makar to zvuči lijepo, nije dovoljno za glatko iskustvo, a pada na 30 dosta često.
Budžet mi je maksimalno 4000 (idealno negdje između 2.5 i 3.5). E sad volio bih čuti vaša mišljenja koliki zapravo FPS gain mogu očekivati od jačeg procesora. Je li pametno kupiti neki bolesni procesor za future proofing i možda koji dodatni frejm, i kasnije eventualno kada zastari zamijeniti i grafičku? Isto tako hoće praktički svaki procesor ići na moju matičnu ploču?
Grafa je bila neki mid, upper mid range u 2016., znam da nije idealna ali mislim da prolazi.
Previše je modela procesora i iskreno ne znam šta da mislim. Gledam Intel Core i5-8600K kao preporučen priuštiv gaming procesor, ali se bojim da je već par godina star, kontam možda bi neki noviji AMD Ryzen bio bolja opcija, ili neki i-7. Svaki savjet je dobrodošao, nisam ekspert, zato sam tu.