View Single Post
Staro 09.01.2020., 16:24   #13950
Delpiero
Premium
Moj komp
 
Delpiero's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2008
Lokacija: Split, Croatia
Postovi: 380
Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
Pa ko je ugradio taj "OS" u TV nego proizvodjac TVa ? Zasto WeboOS i Tizen ne stekaju? Ko brani SONYu ili Philipsu ili TCLu ..... i bilo kome drugome da stavi svoj OS u TV koji ce biti uvijek fluidan? Pa sami su izabrali Andorid, nitko ih nije tjerao na to - Zasto bi ih sa dneko trebao pravdati/braniti ako im Tv steka/trza ?

Uopce nerazumijem ekipu koja "brani" neki brand kao da je njihov, Sta tebe tolko boli ako ti neko kaze da tvoj Philips ili Sony trza vise od mog ili Perinog ili Jozinog LGa? Oces dobit neku lovu ako im "obranis" cast ?
Meni TV nije samo slika (to mi je 80%) nego i user interface, fluidnost , sam workflow/logika kao se upravlja TVom i dodatne funkcije.

Pa zar nije bolje reci to javno "DA, trza, nek to srede vise..." i prijavit im problem/bug umjesto reci "pa naviko sam se, nije tak strasno......" i nastaviti kupovati BETA proizvod za cijenu finalnog proizvoda ?

Mislis da ce oni to ikad pokusat sredit ako im nitko ne prigovori i svi se pomire s time da je to tako ok? Jeb.... se njima za korisnike dok se niko ne buni oni stancaju istom logikom i prodaju, Kad prodaja pocne stekati, krenu negativni reviewi onda pada prodaja i tek onda (cast izuzecima) ce poduzeti nesto da rjese problem koji znaju i sami da postoji ali ako ne steti prodaju boli ih uvo .

Isto tako kupiti andorid TV i onda se ustrucavati instalirati aplikacije da ne pocne trzati/stekati je totalna suprotnost od onog sto bi trebalo biti i pobija sve prednosti samog Andorid OSa (nabitnija prednost prema svim ostalima OS-ovima je upravo kolicina dostupnih aplikacija).

Manje-vise svi OSovi za smartTVe imaju youtube, WEB browser, Audio/Vidoe player, Plex, Emby, Xplay, IPTV.... tako da ako je to sve sto koristis na smartTVu onda taj Android nema nikakve prednosti nego samo mane u usporedbi sa ovima koji ne stekaju i nemaju nikakv delay ni kod prvog ni kod zanjdeg updatea (meni s eLG updatea nekih 7-8 put au 2.5 godina a samsun nekih 5 put au 4.5 godine i nikavi delayevi nisu bili ni na pocetku niti danas, sv ejednako fluidno radi ko i prvog dana).

Ja sam htio Android TV (probao sam nekoliko modela od 3000-13000 kn cjenovnih razreda i svi su stekali bez obzira na marku u usporedbi sa WebOS i Tizenom).
Uzeo bi ga zbog potrebe da mogu instalirati vise/puno aplikacija ali bez da se brinem nakoj koje ce poceti stekati/trzati...
Nisam uspio pronaci takav i svi koji su me tada uvjeravali (kupio sam 3 TVa sebi u zadnje 4.5 godine i jos nekolicini poznanika i rodbine instalirao/podesio 6-7 komada u tom periodu) da njihov nema delay i ne steka su to mislili zato sto nisu probali drugi pa im je to "normalno".

Sto se tice kvalitete slike sve je to slicno u slicnom cjenovnom razredu/dijagonali, nijedna proizvodjac nezeli bas odskakati nesto previse za istu lovu ako i konkurencija radi slicno .
Ukratko kad sam kupio tv sony 55'' xe9005 radilo je sve ok, na androidu 7, pojacavanje i menu su samo u nekim slucajevima(uđeš listu svih aplikacija- pa dok ih sve izlista mali i kratki zastoj) pokazivali tu sporiju reakciju, ali to je toliko zanemarivo i slabo vidljivo bilo da je bespotrebno rasprvaljati kao o nekom bitnom problemu i pojavilo se s vremenom, nisam to odmah primjetio, naime, 2 g. nisam updateao tv, a updateao sam sve brojne aplikacije na njemu redovito. Pokušaj ti na svom mobitelu danas ostaviti android 7 i updaetaj sve aplikacije redovito, pa me baš zanima hoće ti sve raditi kako treba
Problem kod sonya se dogodio cca pola godine nakon što sam uzeo tv(prije oko 2 g.) i to jer nije bilo moguće instalirati Oreo putem tv-a direkntno već se trebalo skinuti na usb sa pc-a i uključiti u tv i sam tv sve napravi. To sam radi lijenosti i radi toga što je tv super radio odgađao(sada sam napravio) i sada sam osjetio poboljšanje u iskustvu korištenja. Iskreno i da nisam sasvim ugodno bi koristio tv i dalje. A koristim ga svakodnevno i mnogo te za više stvari..
Nemam nikakvu nagradu od Sonya što to kažem, ali iskreno prije nego sam je uzeo sam gledao po netu i čitao, pratio testere i slika na sonyu mi je bila nešto najbolje što se moglo tada uzeti(moj sud po svemu što sam istražio). Tv je tada u dućanu koštao 13000kn, ja sam ga u s_domenice kupio na crni petak uz produljenje pretplate na max_tv za 7500kn. 5 godina garancije i realno kažem da radi super i da je slika vrhunska(još sam i jedan profil po preporukama sa interneta korigirao i baš izgleda nevjerojatno dobro po meni). Postoji više kanala na youtubeu i po tv forumima pa ako nekoga zanima neka sam pogleda i donese svoj sud.
__________________
Delpiero je offline   Reply With Quote