Citiraj:
Autor domy_os
Nije li jednostavnije malo saviti heatpipe nego se zezati dodatnim elementima? To mi je kao da kavu kuham preko komada crijepa. Ide to, ali nije idealno rješenje, cilj je valjda što brže odvesti toplinu.
|
Kažem, samo jednom sam imao slučaj da površina CPU-a i površina hladnjaka nisu bile u dobrom kontaktu i nisam mogao zaključiti zašto, i to nije bilo moguće ispraviti nikakvim savijanjem heatpipe-a.
Citiraj:
Autor Nbdy32
ma pasta ide na cpu i gpu, "žvaka" na mem čipove okolo
|
Mislim da ne ide.
To je najednostavnije provjeriti tako da se uzme cijeli cooler i vidi da li postoji razlika u visini između hladnjaka koji hladi CPU i GPU. Ako su u istom levelu onda na sve ide pasta, a ako je GPU hladnjak malo izdignut onda na GPU ide žvaka što jj skoro uvijekslučaj.
@hash
Obriši svu pastu sa oba coolera i svih chipova, potpuno čisto.
Stavi pastu samo na CPU hladnjak i obriši sve dolje tako da ti ostane toliko tanak sloj da se jedva vidi da ima nešto.
Zašarafi sve na mjesto i izreži trakicu od papira i probaj ugurati između GPU-a i hladnjaka. Ako uspiješ, dobio si odgovor da ti tu ide žvaka. Ako ne - ide pasta.
Nakon toga skini sve dolje i pogledaj na CPU otisak od paste i dobio si odgovor da li ti svi ovi problemi potječu nedovoljnog nalijeganja hladnjaka na CPU.