Evo mene opet - na poslu sam tako da trenutno ne mogu speed testati kućnu mrežu, nominalno je ona 40/10, ali realno ide do nekih 35 većinu vremena na speedtestu down, a 7-8 up (preko žice). Na wifiju, kad radi bez nekih problema, ide možda 80% toga.
Zvao sam Optima support, resetirali su mrežu (tj. promijenili joj ime i password, on je to nazvao resetom, ne znam jel još nešto napravio uz to) i promijenio mi je kanal s 1 na 6 - to je IZGLEDA, barem za sad, riješilo problem. Komentirao je da mi je veza u osnovi "vrlo stabilna" (što god to značilo) i da imam tih 40 koji su "super brzina" (ok...).
Sama DSL linija mi je puknula u godinu dana možda jednom ili dvaput, ostatak vremena sve što je spojeno na žicu radi bez ikakvih problema.
Kad dođem doma izmjerim speedtest na žici vs wifi, probat ću i Wifi Analyser, moguće da je zbilja kanal 1 jednostavno bio zatrpan jer valjda svi WANovi po defaultu njega koriste?
BTW, po manualu kojeg sam našao na Iskratel stranicama bi V51 trebao biti dual band, ima li neki razlog zašto meni nudi samo 2.4 GHz?