Citiraj:
Autor panasonic
Napraviti sitnu grešku u prometu i svjesno voziti brže od dopuštenog su dva različita pojma.
Također treba uzeti u obzir da postoji tolerancija na brzinu, a postoji i tolernacija samih kamera.
Znači, kamere nisu podešene tako da blica odma čim prijeđeš 1 km/h preko ograničenja, daju ti fore da prekoračiš ali to nekima nije dosta, nego daj još malo.
To je sve jedna jako glupa retorika i konstantno se ponavlja među ljudima.
Zašto svoje kršenje propisa opravdavaš s nekim drugim kršenjem koje je još gore?
Tako ja recimo mogu ući u trgovinu, ukrasti nešto za 100 kn i onda kukati šta mene netko kažnjava kad ima lopova u državi koji su ukrali milijune.
Pričaš o nečemu što nema veze jedno s drugim.
Naravno da treba kažnjavati alkohol, razna divljanja, vožnju bez vozačke i sl, ali isto tako i ti ima da poštuješ i onaj najsitniji propis.
Inače možemo svima dopustiti da sami odlučuju što je bitan prekršaj, a što je nebitan.
Ajmo svi malo stisnit gas svakih par km jer eto mi vozači smo kolektivno odlučili da na toj cesti možemo, jbt logike.
|
Ukrasti nesto za 100kn ili ukrasti nesto za milijun kuna ne dovodi (direktno) zivot u opasnost.
MUP bi trebao sluziti na zastitu i sigurnost ljudi.
Ako je neki prekrsaj iznimno opasan, a drugi prekrsaj samo prekrsaj, koji se u npr Njemackoj niti ne kaznjava, to se ne moze usporedjivati.
Koliko je u zadnjih godinu dana bilo stradalih pjesaka zbog raznoraznih kretena? Gdje je preventiva i kaznjavanje opasne voznje u blizini pjesackih prijelaza ili gustog pjesackog prometa?
A koliko je ljudi stradalo u voznji cestama s tri trake?
I da pogodim, sad ces reci da je to zato jer policija cesto kontrolira ove sigurnije ceste