Tema: Automobili
View Single Post
Staro 29.12.2019., 14:08   #47370
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
Autor panasonic Pregled postova
Napraviti sitnu grešku u prometu i svjesno voziti brže od dopuštenog su dva različita pojma.
Također treba uzeti u obzir da postoji tolerancija na brzinu, a postoji i tolernacija samih kamera.
Znači, kamere nisu podešene tako da blica odma čim prijeđeš 1 km/h preko ograničenja, daju ti fore da prekoračiš ali to nekima nije dosta, nego daj još malo.

To je sve jedna jako glupa retorika i konstantno se ponavlja među ljudima.
Zašto svoje kršenje propisa opravdavaš s nekim drugim kršenjem koje je još gore?
Tako ja recimo mogu ući u trgovinu, ukrasti nešto za 100 kn i onda kukati šta mene netko kažnjava kad ima lopova u državi koji su ukrali milijune.

Pričaš o nečemu što nema veze jedno s drugim.
Naravno da treba kažnjavati alkohol, razna divljanja, vožnju bez vozačke i sl, ali isto tako i ti ima da poštuješ i onaj najsitniji propis.
Inače možemo svima dopustiti da sami odlučuju što je bitan prekršaj, a što je nebitan.

Ajmo svi malo stisnit gas svakih par km jer eto mi vozači smo kolektivno odlučili da na toj cesti možemo, jbt logike.
Ukrasti nesto za 100kn ili ukrasti nesto za milijun kuna ne dovodi (direktno) zivot u opasnost.

MUP bi trebao sluziti na zastitu i sigurnost ljudi.
Ako je neki prekrsaj iznimno opasan, a drugi prekrsaj samo prekrsaj, koji se u npr Njemackoj niti ne kaznjava, to se ne moze usporedjivati.

Koliko je u zadnjih godinu dana bilo stradalih pjesaka zbog raznoraznih kretena? Gdje je preventiva i kaznjavanje opasne voznje u blizini pjesackih prijelaza ili gustog pjesackog prometa?

A koliko je ljudi stradalo u voznji cestama s tri trake?
I da pogodim, sad ces reci da je to zato jer policija cesto kontrolira ove sigurnije ceste
Elven je offline   Reply With Quote