Citiraj:
Autor fishkal
znam da svaki vozač svaki dan napravi bar jedan prometni prekršaj. Koliko god se trudio voziti po propisima, svatko napravi bar neku sitnu grešku.
|
Napraviti sitnu grešku u prometu i svjesno voziti brže od dopuštenog su dva različita pojma.
Također treba uzeti u obzir da postoji tolerancija na brzinu, a postoji i tolernacija samih kamera.
Znači, kamere nisu podešene tako da blica odma čim prijeđeš 1 km/h preko ograničenja, daju ti fore da prekoračiš ali to nekima nije dosta, nego daj još malo.
Citiraj:
Stavi kamere, ali na problematične točke. Potrudi se oko mjesta gdje su loše projektirana križanja, gdje se dešavaju sudari i problemi. Kažnjavaj drastično alkohol, ponavljače, divljanje bilo kakve vrste. Al nemoj maltretirat normalne ljude iz grma iskakajucu jer netko vozi 70 na trotračnoj ograđenoj prometnici
|
To je sve jedna jako glupa retorika i konstantno se ponavlja među ljudima.
Zašto svoje kršenje propisa opravdavaš s nekim drugim kršenjem koje je još gore?
Tako ja recimo mogu ući u trgovinu, ukrasti nešto za 100 kn i onda kukati šta mene netko kažnjava kad ima lopova u državi koji su ukrali milijune.
Pričaš o nečemu što nema veze jedno s drugim.
Naravno da treba kažnjavati alkohol, razna divljanja, vožnju bez vozačke i sl, ali isto tako i ti ima da poštuješ i onaj najsitniji propis.
Inače možemo svima dopustiti da sami odlučuju što je bitan prekršaj, a što je nebitan.
Ajmo svi malo stisnit gas svakih par km jer eto mi vozači smo kolektivno odlučili da na toj cesti možemo, jbt logike.