Tema: Automobili
View Single Post
Staro 29.12.2019., 13:30   #47367
panasonic
Banned

Datum registracije: Jan 2014
Citiraj:
Autor fishkal Pregled postova
znam da svaki vozač svaki dan napravi bar jedan prometni prekršaj. Koliko god se trudio voziti po propisima, svatko napravi bar neku sitnu grešku.
Napraviti sitnu grešku u prometu i svjesno voziti brže od dopuštenog su dva različita pojma.
Također treba uzeti u obzir da postoji tolerancija na brzinu, a postoji i tolernacija samih kamera.
Znači, kamere nisu podešene tako da blica odma čim prijeđeš 1 km/h preko ograničenja, daju ti fore da prekoračiš ali to nekima nije dosta, nego daj još malo.

Citiraj:
Stavi kamere, ali na problematične točke. Potrudi se oko mjesta gdje su loše projektirana križanja, gdje se dešavaju sudari i problemi. Kažnjavaj drastično alkohol, ponavljače, divljanje bilo kakve vrste. Al nemoj maltretirat normalne ljude iz grma iskakajucu jer netko vozi 70 na trotračnoj ograđenoj prometnici
To je sve jedna jako glupa retorika i konstantno se ponavlja među ljudima.
Zašto svoje kršenje propisa opravdavaš s nekim drugim kršenjem koje je još gore?
Tako ja recimo mogu ući u trgovinu, ukrasti nešto za 100 kn i onda kukati šta mene netko kažnjava kad ima lopova u državi koji su ukrali milijune.

Pričaš o nečemu što nema veze jedno s drugim.
Naravno da treba kažnjavati alkohol, razna divljanja, vožnju bez vozačke i sl, ali isto tako i ti ima da poštuješ i onaj najsitniji propis.
Inače možemo svima dopustiti da sami odlučuju što je bitan prekršaj, a što je nebitan.

Ajmo svi malo stisnit gas svakih par km jer eto mi vozači smo kolektivno odlučili da na toj cesti možemo, jbt logike.
panasonic je offline   Reply With Quote