Lowrider je razumno sve objasnio

ali bih dodao nekoliko detalja.
U RH ima cca. 2500 školskih objekata.
Kad bi policija i htjela nadzirati samo polovicu od tog broja trebalo bi jako puno djelatnika i opreme.
Slažem se da je žalosno da se brzina mjeri tamo gdje im je tehnički komotnije ali mislim da nije zbog punjenja proračun.
Gluposti oko različitih ograničenja na ZG - RI su posljedica našeg hipernormiranja i neusklađenosti zakona a za to su ponajmanje krivi policajci.
Negdje svojedobno pročitah da je udio naplaćenih kazni u prometu minoran u HR proračunu.
Kad osuđuješ stara vozila u prometu, zaboravljaš da voze vozači a ne golf dvojka.
Nesreću u prometu izaziva u većini slučajeva ljudski faktor.
Zar zaista misliš da će moja punoljetna Toyota odjednom u prometu prestati kočiti pa ću zato satrati nekog na pješakom ?
Ovjes i amortizeri se u pravilu kontroliraju na tehničkom pregledu i to ne bi trebao biti neki poseban problem ( ako isključimo koruptivni element ).
No, kao umirovljeni profesionalni vozač s 45 godina vozačkog staža, ponovit ću ono što sam već ovdje pisao.
Svi rado hule protiv ograničenja brzine a kad strada netko od njihovih bliskih osoba i prijatelja onda yebu majku policiji, državi i ministru zašto se nije kvalitetnije odradila prevencija.