Citiraj:
Autor lowrider
Mislim da potpuno krivo razmišljaš.
Samo o vozaču ovisi da li će doprinositi proračunu ili ne.
Dakle, potez rukom od 5 sekundi vezanja pojasom, šparaš 1000/500kn. Isto tako spajnje moba na BT u autu ili korištenje žične slušalice koje si dobio s njim.
Još je uvijek tolerancija 10km/h do 100km/h, a i mala je kazna za prekoračenje do 10km/h
Znači voziš 70 gdje je 50 i skoro nikad nećeš platiti kaznu.
Kod nas, na 130km/h na autocesti, voziš 156km/h bez kazne.
Probaj to u Sloveniji.
Tam se vežeš s 2 pojasa, kad vidiš tablu 50km/h, voziš 45, sumnjam da voziš 70.
Naši čim dođu izvana, prođu kroz našu granicu, pojas se odveže i stisne gas. Vidio sam to osobno, bio sam tamo često
Ovo nije predavanje i pametovnje. To je stvarnost.
A ove vožnje pod alkoholom, to treba najstrože kažnjavati i za najmanje koncentracije.
Ovih par nesreća gdje su vozači pobjegli i to dječurlija, nakon što su pregazili čovjeka-doživotni zatvori.
|
Kamere o kojima se ovdje prica nisu za alkohol, ni stajanje pjesacima na zebri, ni ista osim brzine (ni o crvenom ne komentiramo jer je to nepotrebno).
Poanta price je da nas vrli MUP nikada ne mjeri brzinu blizu skola, na parkinzima / cestama kroz kvartive, gdje se manijaci voze 70 iako je ogranice je 40-50...
Ali glavno da mjere na potezu rotor - Lucko, gdje imas tri trake, sikaru s jedne i druge strane (znaci nema kica, zivotinja..) i ogranicenje 70 i jos ti broje kao naseljeno mjesto.
Mjere na mjestima na autoputu gdje spuste na 100 odjednom.
Mjere na laznim radovima na cesti...
Nista od toga nema veze sa sigurnosti na cesti, nego sa punjenjem proracuna.
Mnoga ogranicenja su za aute iz 70-ih (losije kocnice, gume i ovjes u prosjeku), dok jedan prosjecan auto komotno moze voziti 100 na mjestima gdje oni stave 50 ili max 70.
Ponoviti cu, ne mislim tu na skole, vrtice, kvartove.. netko je vec pisao da postoje zemlje sa zonama. Da nije isto prekoraciti 20kmh kod skole i 20kmh poslje rotora...
Volio bih to vidjeti kod nas. Jer cim je vrtic, skola, auti parkirani bocno, ja se vozim ko penzioner, ali kad mi cesta dozvoli volim malo stisnuti.
Mi koji "volimo malo stisnusti" stalno placamo kazne, a debili koji se opasno voze kroz grad i kvartove nikad.