Citiraj:
Autor okarm
evo ja za sebe mogu reci da znam jako dobro rukovati elektronikom, stovise zaradjujem za zivot u ITu. Sad cu napisati felere koje sam ja na saomiju f1 dozivio pa mi ti napisi kako sam ih mogao rijesiti podesavanjem postavki.
notifikacije koje bi se pojavile na sekundu i nestale, problem je bio na miui9 i 10, tek na 11 su rijesili problem.
dark mode koji je nestao na miui10 i tek su ga na 11ci vratili
automatsko podesavanje osvjetljenja koje kao da ima samo tri, cetiri unaprijed definirana levela
sve do miui11 u status baru nije bila ikona za mute i aktivan alarm
kriva polarizacija ekrana
i sad ono sto sam na 11ici primjetio, u dva navrata alarm nije zvonio, vise se u njegov alarm ne mogu pouzdati tak da isti nariktavam ko u devedesetim, na radio budilici.
i ovo od nekidan kad su preko noci nestale tri aplikacije bez ikakvog traga.
e, i jos jedna stvar koja me muci, pa da mi kazes gdje se to podesava.. u kuci imam dva ssida, jedan u kuci drugi u garazi.
i sad recimo u kuci sam spojen na kucni ssid, idem u grazu i taj kucni mi je na nekih 10%, ali mob to u vecini slucajeva ne jebe i ne prebacuje na ssid iz garaze koji mu je na 100%. tek nakon 20ak minuta prebaci. u kuci su jos jedan samsung, motorola i oni to puno bolje odradjuju.
|
Čekaj, ti tu dosta mješaš kruške i jabuke. Jedno je problem, a drugo je nedostatak nekog featura koji ti kao korisnik želiš.
Notifikacije - kažeš sam da je riješeno
Dark mode - to što tu opciju imaš ili nemaš ne može bit problem već feature koji bi ti kao korisnik želio imati a nema ga.
Automatska svjetlina - slažem se, loše izvedeno. Ja sam isključio i podešavam ručno.
Kriva polarizacija - prvi put čujem da postoji prava i kriva polarizacija. Koja je to prava a koja kriva? Da se razumijemo, i mene smeta jer za vožnju koristim polarizirane naočale i ne vidim ekran ako ga ne okrenem vodoravno. Ali to sam doživio na x uredaja, ne samo xiaomiju.
Do MIUI 11 nije bilo ikone alarma u status baru - sam vidiš da je popravljeno, kao i dosta ostalih stvari. Znaš koliko Sony ili LG, pa i Samsung brzo izbacuju novi software sa fixevima koji korisnicima smetaju?
Uglavnom, da se razumijemo. Xiaomi nije savršen, daleko od toga. Al Poco F1 sa 6GB Rama i u tom trenutku top procesorom je koštao trećinu koliko je s istim iznutricama koštao ženin S9. Sam kažeš da je dosta problema koji su se pojavljivali popravljen u MIUI 11 verziji.
Mislim, ajmo malo bit realni. Platili bi trećinu cijene jednog S9 i sličnih telefona, a očekivanja su da sve bude bolje? Pa taj isti S9 je meni osobno takvo smeće od telefona da ga nikad nebi imao kao primarni uređaj, na stranu sve stvari u kojima je čudesno dobar (tipa ekran i kamera).
Znači svatko si bira mobitel prema nekim osobnim preferencijama. Ako trebaš brz mob, odlicne baterije, stvarno izdržljiv po pitanju udaraca, ispadanja i ne želiš za to sve platiti 1000 eura, za tebe je Xiaomi. Ako želiš bez kompromisa sve najbolje, onda gledaš Samsung ili Jabuku i pripremiš višestruko veći iznos krznenih životinja
Velim, daleko je to od savršenstva, tko to tvrdi je budala i funboy.
Al da stvarno Xiaomi uređaji daju puno za malo love, daju.