Tema: Automobili
View Single Post
Staro 20.12.2019., 10:29   #47273
GreenLife
Čika Zeljeni
Moj komp

GreenLife's Avatar

Datum registracije: Sep 2013
Citiraj:
Autor Elven Pregled postova
To pogotovo vrijedi za VW i njemce općenito. Mislim da sam već pisao ovdje, kad sam vozio, pardon - drndao se u rent a car Golf VII 1.6 TDI 90ks, spartanska oprema, stalno sam razmišljao "to je taj das auto o kojem svi pričaju i za kojeg pol Hrvata diže u nebesa ko da je S klasa, sedmica i A8 zajedno...

Mjesec dana nakon svog groznog iskustva s Golfom (kojeg sam zamjenio za S60 bez nadoplate, jer sam im rekao da ja s tim drndalom ne idem na put od 600km), sjeo sam u Uber, isto Golf VII... vozi nas lik i ja ne vjerujem, auto udoban, iznutra kvalitetan... ko da nije isti auto.
Ispričam mu to za svog golfa, i kaže da zna, njegov je 2.0 TDI Highline, ali njegov frend je isto tako zamjenio svog Golfa V sa 1.6 TDI 90ks osnovnim modelom... i zažalio i pizdio koje smeće od auta, da je njegova V-ica bila bolja.

Uglavnom pusti priče, torzija vs multilink se itekako osjeti, a i unutrašnjost je kvalitetnija.

Mogu svi oni pričati šta hoće, ali provozao me frend u novom Focusu, samo malo po mom kvartu, pa tu sam osjetio rupe na cesti za koju nisam ni znao da ih ima, jer je friški asfalt (sad nedavno digli novu zgradu). Dva dana nakon toga drugi frend u Hondi Civic 2014, naspram torzijskog focusa, ko da se vozim u Mercedesu. Ista cesta, iste rupe, totalno drukčiji filing.

Torzija je i bila razlog zašto sam odustao od nove Mazde 3, i na kraju dobro da jesam...
Vidiš - hvale vrijedna informacija.
A jebeno je kad vidiš da osnovni Golf VII 1.6 TDI (Variant, jbg, sad samo karavane gledam ) košta 25k € a nema nikoji k od opreme. Čak ni tempomat.

Kad se sve sažme - danas ne možeš naći auto ispod 30k € a da je kvalitetan, a čak i tad je teško. Uvijek će negdje kiksati, bilo u unutrašnjosti, podvozje, motor...
GreenLife je offline   Reply With Quote