Jednoj sretnici iz obitelji se nedavno razbio Acer (jeb*ga kad Acer nema MagLock da ga ne povuče sa stola) pa sam dobio nalog naci zamjenu za 500ak €.
Pitate ste kakav laptop se mogao kupiti za 500,77 € na crni petak?
Behold...
E495
Ryzen 5 3500 U
8 GB DDR4
256 GB NVME Samsung 981a
1 TB HDD
14" FullHD IPS 250 cd/m˛
Dodao jos plocicu memorije da grafika prodise punim plucima. Brzina memorije je ograničena na 2400 MHz, tako da je Dual Channel jedini spas za bolje performanse.
Dojmovi:
+ kvaliteta izrade odlicna, nista ne skripi niti se uvija
+ plastika identicna T570 (kojeg habam na poslu)
+ alu poklopac za promjenu od plasticnog
+ ergonomija na nivou (tipkovnica mrak, gljiva standardno korisna + zvucnici sasvim ok)
+ Ryzen u rangu ili bolji od i7 iz mojeg oldtimera + 730m, a to sve s TDPom od 15W vs. 80W combined u T540p (CPU + dGPU)
+ Baterija traje i traje
+ USB-C punjenje (za ovu cjenovnu klasu)
- tipkovnica nije osvijetljena, ali nekako vjerujem da ce se naci neka za swap u buducnosti
- backlight bleed ekrana zato primjetan (zlobnici će reći da dobro dođe kao improvizirani thinklight :-D ), okvir ekrana debeo s donje strane, ima bradu kao Robert Z'Dar
- uvjetno rečeno gabariti, ovo nije ultraportable tipa LG Gram ili X1C
- HDDu danas stvarno nije mjesto u računalima, ni kao drugom disku
Prvi AMD Thinkpad kojeg sam držao u rukama i nije zakazao. Ventilator se jako rijetko pali i odaje dojam predvidljivog, ne-histeričnog ponašanja.
Svakodnevno korištenje opušta dublje nego gledanja predsjedničke debate na repeatu.
Thumbs up