@Eliovp "magic trick" is to disable p6 and p7 core state and stay on p5 core , p6 and p7 jump one soc clock step higher on some men frequency up to (1107soc) (example p7 core clock and p3 mem and your frequency is 830 hbm mem so your step is higher then 800soc so 847soc +"1 soc step" so you will get 900soc if you set p5 core you will get 847soc )
-
please explain this again , so yo usay on a 56 disable the p6 and p7 states on core then i can set higer memory than the 900 i seem to be capped at ? or you are saying by disabling those two the mem will automatically jump higer ?
**edit*** @duck Hellen
You are definitely on to something, I disabled the p6 an p7 states for my 4 card Hynix 56 rig and all of a sudden no more crashes or instability, power draw is also good 150 watts from the wall, I’m still at 1100/825mv and 900/825
"
edit: i nisam siguran za ovu pricu oko tREF-a koji povecava perf. kao da se snjime visoko HBM pocne pregrijavat, al ja ga push-o vec do 28000 i jos se ne rusi, a temp HBM-a ne prelazi 63C sto mi se cini ok jer vidim da majnerima to zna ic do 90C bez problema. vidim da ga OnnA drzi na 25000, al neznam dali zbog stabilnosti ili temp.
-->
sve 5.
pazi, mozda sam nesto previdi, ali stvarno vec tjednima proucavam vega-u po netu i masu toga sam skuzio. imam hrpu biljeski vec. moja izgleda jednostavno nece preko 1050, stagod napravio. nije ni ovo lose, al mi je malo razocaravajuce jer sam ocekivo kad bumpam HBM sa 1,25 na 1,35 da ce mi pustit bar jos 100ak mhz gore, a ono sipak. mozda negdje grijesim. bumo vidli. u svakom slucaju gain u odnosu na default grafu/postavke je ogroman. stvarno je steta da ovakvu karticu salju takvu iz tvornice, toatalno neoptimiziranu. ovo je def gpu za ljude koji vole prckat, a ne za njubove koji zele ubost i igrat.
na ovo sam naletil neki dan i nisam siguran jel tu ima nesto, meni se cini da ne, jer nisam primjetio nikakvu promjenu SOC-a kad disable-am p6/p7:
" @Eliovp "magic trick" is to disable p6 and p7 core state and stay on p5 core , p6 and p7 jump one soc clock step higher on some men frequency up to (1107soc) (example p7 core clock and p3 mem and your frequency is 830 hbm mem so your step is higher then 800soc so 847soc +"1 soc step" so you will get 900soc if you set p5 core you will get 847soc )
-
please explain this again , so yo usay on a 56 disable the p6 and p7 states on core then i can set higer memory than the 900 i seem to be capped at ? or you are saying by disabling those two the mem will automatically jump higer ?
**edit*** @duck Hellen
You are definitely on to something, I disabled the p6 an p7 states for my 4 card Hynix 56 rig and all of a sudden no more crashes or instability, power draw is also good 150 watts from the wall, I’m still at 1100/825mv and 900/825
"
edit: i nisam siguran za ovu pricu oko tREF-a koji povecava perf. kao da se snjime visoko HBM pocne pregrijavat, al ja ga push-o vec do 28000 i jos se ne rusi, a temp HBM-a ne prelazi 63C sto mi se cini ok jer vidim da majnerima to zna ic do 90C bez problema. vidim da ga OnnA drzi na 25000, al neznam dali zbog stabilnosti ili temp.
Zadnje izmijenjeno od: geronimo_2. 18.12.2019. u 07:41.
|