View Single Post
Staro 16.12.2019., 15:30   #9
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor tibia22 Pregled postova
E sad, to me i zanima, ovo boldano. Znači ako i za drugi kat imam patch panel i switch - kako točno onda da njih spustim dolje do gatewaya ? Jasno mi je ako svaki priključak na drugom katu spuštam na patch panel na prvi kat, al ako imam zasebni patch panel i switch na drugom katu, kako onda iz njih do prvog kata i gatewaya ? Običnom priključnicom u koju ide switch drugog kata, a koja završava u patch panelu prvog kata ?
Nema druge nego povući kabel s drugog kata do prvog kata.

Citiraj:
Autor tibia22 Pregled postova
Znači mogu direktno iz kompa na utičnicu, bez nekog rutera između ? Šta mi to znači za Wifi ako želim bude ok signal kroz cijelu zgradu ( cca 30x30m) ? Npr. u pojedinoj prostoriji ako mi ostane slobodna utičnica, mogu tu dovest "goli" ruter čisto da mi obnavlja signal i ne radi ništa drugo ?
Tako je. Računalo u utičnicu na zidu, utičnica na zidu (kabel do patch panela), iz patch panela u switch.
Ako imaš viška portova na zidu, možeš s njima što želiš. Access point/router za wifi itd.

Što se tiče manjih ormara po uredima, nama je to praksa raditi.
Imamo gateway i jedan CORE switch gdje su svi VLAN-ovi propušteni.
I od njega, nekom topologijom i logikom radimo manja čvorišta, stavljamo na zid zidne 10-18U ormare gdje stavljamo patch panele, switcheve, AP-ove itd.
Mommistake je offline   Reply With Quote