Citiraj:
Autor Nikky
Kod coax - a se autorizacija radi na drugi način (po uređaju),
ne koristi se PPPoE nego Dynamic IP konekcija (koja nema user / pass).
Sada trenutno imaš dupli NAT šta nije dobro ako ćeš trebati otvarati portove, remote i sl.
To ćeš riješiti tako da tražiš Bridge mode za Internet.
Naravno da tada na njemu gasiš WiFi, DHCP server jer te funkcije preuzima novi (drugi) router (u tvom slučaju Asus).
Samo jedna napomena obzirom na ponekad problematični Asus 1200G+,
vidi da ne pređeš s konja na magarca,
možda bi bilo bolje da odustaneš od zamišljenog tj. da Ubee ostane gl. router jer je sasvim ok, dual band, ... a da Asus - a (ako uopće treba) iskoristiš kao dodatni AP.
|
Hvala puno na odgovoru, sada mi je malo jasnije sve.
Misliš da je Ubee ok? Ja koristim ovaj AC-1200G+ skoro dvije godine bez problema, iako mi je prvih mjesec dana zadavao glavobolje(pa sam dobio novi sa kojim nisam imao problema).
Mislio sam to ovako odradit čisto jel mi je to u firmi i nekako si imam u glavi da će sustav biti "stabilniji" ako UBEE ne mora raditi sve, već da wireless i internet ide sa jednog uređaja(Asus) a telefon sa drugog(UBEE). Noćna mora mi je kad kihne njihov router pa moram zvati SZK, prolaziti procedure itd. Ovako kad kihne internet bar mi lokalni LAN nastavi radit, to mi je nekako plus. Nemam puno uređaja, 2 PC, printer, 2 telefona, 2 mobitela spojeno. Ako misliš da je UBEE solo bolji izbor od Bridge kemije, poslušati ću savjet rado.