View Single Post
Staro 05.12.2019., 15:54   #5628
Lak
Premium

Lak's Avatar

Datum registracije: Feb 2010
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Dan danas nije dokazana metoda "održavanja" baterije. Neki se kunu u nadopunjavanja i ne dalje od 80%, neki se kunu u punjenje od 0 do 100, neki da ne Quick Charge...

A jedino dokazano "održavanje" baterije je da se ne izlaže visokim i/ili niskim temperaturama. Sve ostalo je stvar sreće i batcha jer ni tvornički sve baterije neće imati isti lifetime čak i da se koriste identično.

Također režimi potrošnje te iste baterije razlikuju se od korisnika do korisnika.

Generalno baterija preživi garantni rok mobitela. Tako je i napravljena. Sve ostalo nakon 24 mjeseca tj isteka jamstva je više stvar sreće nego "održavanja".

A za to da ti je nakon 3 godine ista baterija kao i prvi dan, nije sigurno ali nema veze, ako ti imaš filing da je, sve 5. Ali nije
Kod mene na Huawei P20 baterija izdrži jednako kao u početku, a uopće ne pazim na punjenje, ostavljam ga na punjaču cijelu noć svakodnevno, nadopunjavam u autu kako mi dođe, nekada punim po dva puta dnevno kod jačeg korištenja...mobitel ima 1 godinu i 8 mjeseci, doslovno gaženje baterije, a ona ne pokazuje niti malo znakove da je oslabila.

To što kažeš kunjenje u taj i taj način punjenja...nema veze uopće...jednostavno na kakvu bateriju naletiš, naletiš...ili je dobro proizvedena ili ne valja nešto.

Mislim da će ova na P20 dugo gurati, kao što gura i na Moto G koji će uskoro navršiti 6 godina od kupovine, i dalje se koristi, ne pokazuje znakove umora.

Ali gle čuda, na Samsung mobitelima uvijek isti problem, baterija oslabi značajno oko 2. godine vlasništva
Lak je offline   Reply With Quote