View Single Post
Staro 27.11.2019., 11:20   #1343
tpm4
Premium
Moj komp

tpm4's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor geronimo_2 Pregled postova
izvrtio svasta na ovim postavkama:

3dmark sva 3 firestrike-a, superposition, tomb DOX, GTA5 bench loop 6x i onda 10min furmarka. ispada rock solid. dok se ne srusi down the line . temp po meni super. u testu ga drzi manje vise oko 1400mhz GPU core.

soba na 21C ishladena.

edit: bome tebi temp idu u nebesa na hbm-u i core-u kolko vidim. i opet mi je cudno imas tak visoke temp, a hot spot ti je relativno nizak. meni mem/gpu temp ok, a HS ide u nebesa. cudna je ta moja kartica nesto.
Moras podignut TDP ako zelis vecu frekvenciju na coru i ako mozes zbog stablinosti jos spustit voltazu.
Meni je prosjecni core power veci za skoro 20w + meni su postavke voltaze nize + tebi memorija zbog clocka uzima vise struje i smanjuje dostupan TDP za core.

Moj HBM ode u nebesa jer je druga vrsta, memorija je niza od gpu chipa i losije se hladi, al nema joj sto bit. A i FAN rpm mi je za 1000 manji uz prosjecnu potrosnju vecu za skoro 30w.

Usto mislim da si previse siknuo taj clock memorije i da ti se vjerovatno zbog tog rusi. Prvo moras skuzit stabilan clock cora te onda kasnije radit s memorijom. Ovako skupa kad dizes oboje ces tesko ista napravit.
tpm4 je offline   Reply With Quote