View Single Post
Staro 25.11.2019., 00:18   #185
hrwii
Registered User
 
hrwii's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2018
Lokacija: Rijeka
Postovi: 21
Citiraj:
Autor blava Pregled postova
Šta odlazi uopće prvo na tim aparatima ?

@hrwii što misliš,jel bolje ocat ili limunska kiselina, koliko gr praha u koliko vode ?

Poslano sa mog Redmi Note 7 koristeći Tapatalk


Automatski i poluautomatski aparati za kavu su spoj mehanickih i elektroničkih komponenti. Mogu ti otići gumice/dihtunzi, upravljačka elektronika, grijač vode...nema pravila što ode prvo ali ako recimo sve komponente funkcioniraju prvo će otići gumice. Kava je sitna, voda se grije...gumice spriječavaju sve to da ode na krivo mjesto a jednom kad gumica pukne ...☺️..e onda je kave svuda u sistemu i to traži temeljito čišćenje i vraćanje komponenti natrag u radno stanje.
Postoje Krups aparati kojima se mehanizam tlačenje kave može izvaditi izvan aparata te se tako temeljito očistiti dok kod Jure sve moraš raskopat.
Za aparat su prljavština (kava koja se taloži u sustavu) i kamenac najgori neprijatelji zato redovitim čišćenjem u zadanim intervalima taj dio možemo anulirati a ove druge stavke...nekad se bolje rodit bez...neg bez sreće.

Osobno se nisam bavio octom i ne mogu ti dati odgovor. Tražio sam neki alternativu Jurinim tabletama za decalc i probao ove vrećice iz DM/Mullera...čak sam probao i sa limunskom u tekućem stanju ali ovo mi je upalilo i dalje ću to koristiti...na 500ml mlake vode otopiš vrećicu 25g, ubaciš u posudu za vodu od aparata i that’s it, aparat sam provede to kroz sustav i proces se automatski završava. Iako se ispire, na kraju procesa ja uvijek spremnik vode i sustav još malo ispirem...

Ugrubo 10 000 kava, ne računajući vodu za čaj i ostale stvari kojima ta topla voda može poslužiti....aparat radi, zamoli te da ga očistiš i mir je u kući...osim kad zaboravim kupit kavu🤬
hrwii je offline   Reply With Quote