Citiraj:
Autor murina
Ima tu još alfista ako se ne varam
Što se tiče GTjki, nisam je nikad vozio ali recimo da je "bolja" verzija 147me koja mi je bila odlična (udobna i zabavna za vožnju). Također, nisam nikad vozio ni Busso ni JTS motore, pa ni o njima ne znam ništa više od pročitanog na internetu. Prvi bi svakako bio prvi izbor svakog alfista ali je logično skuplji za održavanje. Drugi je kod alfista na lošem glasu jer nije 100% Alfin motor ali neki koji ih imaju kažu da je motor korektan (ugrađivao se i u 159, Breru i Spidera). Meni osobno u GT-u nebi smetao ni JTS ali da mogu birati -> Busso
Svakako ne štedi pare za provjeru prije kupnje.
|
Nisam fan nijedne marke koliko dobrog modela bez obzira na proizvođača.
Imao jednu alfu do prije godinu dana i unatoč bezbroj zamjerki sam bio oduševljen tim autom.
Karakteristično za modele tog proizvođača su dvije krajnosti kod vlasnika. ili su pedantni ili su nemarni pa se dobra alfa često prepozna već prilikom upoznavanja vlasnika.
Ovako je moj motor izgledao kad je imao već debelo preko 200 000 km:
https://ibb.co/4JMpsrR
Općenito na tim autima (147, 156, 159, GT, Brera) obrati pozornost na ovjes, pregledati manžete na servoletvi jer ćeš tako najlakše uočiti moguću istrošenost.
Već prvi dojam tog auta će ti u 90% slučajeva odati i pravo stanje ali nek te ne iznenadi odnos super dizajna i katastrofalnih spojeva plastika koje se izvitopere same od sebe (uglavnom estetski nedostatak).
Meni je jedino žao što nijedan od tih modela nema zadnjeg pogona pa ako se navučeš prisiljen si ići kod konkurenta a konkurent nema ni blizu tako žive motore.