Citiraj:
Autor sakomako
Reci ti meni kod kojeg telekoma primaš plaću?
|
Nećeš vjerovati, nijednog.
No plaćaju mi mnogi (više od ovih Bubbinih 13, ako se ne varam, na brzinu).
Citiraj:
Autor sakomako
Ista stvar je i sada sa ovim podržavanjem ovakve ucjenjivačke politike telekoma prema državi.
Ja sam uvijek na strani potrošača i na tome radim već više od 20 godina, tako da me politika uopće ne zanima.
|
Niti ima ucjenjivačke politike niti si nezainteresiran za politiku, koliko vidim.
Citiraj:
Autor sakomako
A za kraj citirat ću samo dvije odluke HAKOMA koje govore sasvim suprotno od onoga što današnji teleoperateri rade.
1. Operator je u obvezi otkloniti kvar na pretplatničkoj opremi
...
2. U slučaju kvara pretplatničke linije ili opreme operator je obvezan ponuditi korisniku umanjenje naknade ili obeštečenje s datumom izdavanja računa
...
Ja naročito ovo pod rb.2 još nisam doživio niti vidio,
|
Rade oboje...
Citiraj:
Autor sakomako
a u općim uvjetima svi operatori traže da se svi korisnici moraju u petnaest dana žaliti na iznos dostavljenog im računa jer u protivnom smatraju da je korisnik prihvatio račun.
|
I?
Citiraj:
Autor sakomako
Dakle praksa je potpuno suprotna od zakona kao i opći uvjeti koji nisu u skladu sa zakonom. Dakle za ovo ne moram biti član niti jedne političke stranke, već uduruge za zaštitu potrošača i stalno inzistirati kod zakonodavca na donošenju još strožijih propisa koji će telekom kompanije napokon početi financijski boljeti odnosno udarati po novčaniku.
|
Znači, ne znaš ni čitati.
Citiraj:
Autor sakomako
Eto ja želim telekom kompanijama sve najbolje ali i tražim da posluju po zakonu,
|
Znaš nekog tko ne posluje? Slobodno prijavi.
Citiraj:
Autor sakomako
Tako da me čudi da sve što sam ovdje do sada iznio uvijek pobijaš i stojiš na strani telekom kompanija, s druge strane ja sam uvijek na strani slabijeg a to su korisnici usluga telekom kompanija.
|
Ne stojim na strani telekoma već biznisa i zdravog razuma.
Tu nema "jači" i "slabiji".
Citiraj:
Autor sakomako
Naravno da treba biti realan i shvatiti što je biznis i profit ali po meni uvijek samo na fer način,
|
Ne postoji nešto što se zove "fer način", samo zakonit.
Citiraj:
Autor sakomako
Zato sam za onu moju citirianu rečenicu da uđe sada kod izmjena zakona kako bi malo uveli reda u RH i spustili pomenute kompanije na zemlju da shvate da iznad njih postoji država i svi mi njeni građani i da si ne dozvoljavamo ucjenjivačku politiku.
|
Tek bi tada nastao nered kad bi krenuli u smjeru koji bi ti htio.
Citiraj:
Autor sakomako
A ti možeš i dalje braniti neobranjivo.
|
Ne shvaćaš baš? Neobranjivo? Tako jest sada. Slobodno promijeni zakon i vidi posljedice.