View Single Post
Staro 19.11.2019., 16:07   #6320
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor sakomako Pregled postova
Reci ti meni kod kojeg telekoma primaš plaću?
Nećeš vjerovati, nijednog.

No plaćaju mi mnogi (više od ovih Bubbinih 13, ako se ne varam, na brzinu).

Citiraj:
Ista stvar je i sada sa ovim podržavanjem ovakve ucjenjivačke politike telekoma prema državi.

Ja sam uvijek na strani potrošača i na tome radim već više od 20 godina, tako da me politika uopće ne zanima.
Niti ima ucjenjivačke politike niti si nezainteresiran za politiku, koliko vidim.

Citiraj:
A za kraj citirat ću samo dvije odluke HAKOMA koje govore sasvim suprotno od onoga što današnji teleoperateri rade.

1. Operator je u obvezi otkloniti kvar na pretplatničkoj opremi
...

2. U slučaju kvara pretplatničke linije ili opreme operator je obvezan ponuditi korisniku umanjenje naknade ili obeštečenje s datumom izdavanja računa
...

Ja naročito ovo pod rb.2 još nisam doživio niti vidio,
Rade oboje...

Citiraj:
a u općim uvjetima svi operatori traže da se svi korisnici moraju u petnaest dana žaliti na iznos dostavljenog im računa jer u protivnom smatraju da je korisnik prihvatio račun.
I?

Citiraj:
Dakle praksa je potpuno suprotna od zakona kao i opći uvjeti koji nisu u skladu sa zakonom. Dakle za ovo ne moram biti član niti jedne političke stranke, već uduruge za zaštitu potrošača i stalno inzistirati kod zakonodavca na donošenju još strožijih propisa koji će telekom kompanije napokon početi financijski boljeti odnosno udarati po novčaniku.
Znači, ne znaš ni čitati.

Citiraj:
Eto ja želim telekom kompanijama sve najbolje ali i tražim da posluju po zakonu,
Znaš nekog tko ne posluje? Slobodno prijavi.

Citiraj:
Tako da me čudi da sve što sam ovdje do sada iznio uvijek pobijaš i stojiš na strani telekom kompanija, s druge strane ja sam uvijek na strani slabijeg a to su korisnici usluga telekom kompanija.
Ne stojim na strani telekoma već biznisa i zdravog razuma.

Tu nema "jači" i "slabiji".

Citiraj:
Naravno da treba biti realan i shvatiti što je biznis i profit ali po meni uvijek samo na fer način,
Ne postoji nešto što se zove "fer način", samo zakonit.

Citiraj:
Zato sam za onu moju citirianu rečenicu da uđe sada kod izmjena zakona kako bi malo uveli reda u RH i spustili pomenute kompanije na zemlju da shvate da iznad njih postoji država i svi mi njeni građani i da si ne dozvoljavamo ucjenjivačku politiku.
Tek bi tada nastao nered kad bi krenuli u smjeru koji bi ti htio.

Citiraj:
A ti možeš i dalje braniti neobranjivo.
Ne shvaćaš baš? Neobranjivo? Tako jest sada. Slobodno promijeni zakon i vidi posljedice.