View Single Post
Staro 19.11.2019., 13:44   #6313
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor sakomako Pregled postova
Sine Brute imao sam ZX Spectrum a onda sam već studirao, tako da me ne trebaš podsjećati na no što sam prošao. Ne treba mi politička stranka postoje i udruge za potrošače.

Meni je dovoljan dokaz dolazak Amis optike prije 10 godina i usluga koje je ponudio na toj optici i po kojoj cijeni, dalje ne želim slušati kuknjavu teleoperatera i jadikovke oko malog profita, a na Roamingu su u odnosu na stvarne troškove iimali maržu od 5000% na kojoj im zavide i dileri droge i oružja.
Ti stvarno ko da si pao sa kruske... Sto vise citam, vise ne vjerujem...

Amis, Optima, DCM/BNet, H1, Metronet, Vodatel, Voljatel, itd... Sto mislis s kojom su se oni idejom pojavili na trzistu? Sigurno ne sa nekom socijalistickom idejom da ponude vrhunsku uslugu za nikakve pare i da onda zive sa marzom 1% unedogled... Matematika je vrlo jednostavna - uloziti veliku lovu na pocetku da se izgradi infrastruktura, povuci sto je vise moguce korisnika dok je trziste jos u povojima, taljigat tako 10 godina i onda PRODAT za grdu lovu firmu koja je u dugovima (jer nikada nije vratila ulozeno), ali sa brdom korisnika! Svakom novom igracu se vise isplati kupiti takvu firmu nego ici graditi bazu korisnika na zasicenom trzistu...

Konkretno, SEAF fond je ulozio u DCM dok su to jos bila dva tipa iz Osijeka koji su montirali satelitske antene po zgradama... Pa je SEAF izletio iz investicije sa OGROMNIM profitom kada ih je prodao BEWAGu za 50ak milijuna EUR i tako je nastao BNet... I onda je BEWAG vratio investirano i jos zaradio grdo kad je BNetu prodao VIPNetu...

To se zove biznis danas i tako visemanje cijela zapadna hemisfera funkcionira...

I dalje mislim da bi trebao osnovati stranku umirovljenih milenijalaca koja ce se boriti za prava svih na brz pristup internetu... Ma gdje bili...

GMKTec K8Plus
AMD Ryzen 7 PRO 8845HS, 3.80-5.10GHz 8-core
64GB DDR5-5200 (2x32GB), quad-channel
NVMe1 - 512GB Micron 3400, PCI-E 4.0 x4
NVMe2 - 512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
AMD Radeon 780M integrirana grafika

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
intel i7 8650U, 1.90-4.20GHz, 4-core
32GB DDR4
512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4