Citiraj:
Autor Old Iggy
Potencijali tržišta su nikakvi.
Došlo ih je puno, ostalo malo. Što misliš zašto.
Nema tu "sam sebe cijenim", mi smo mali, financijski slabo stojimo, biznisa za ono što bi ti htio nema ni u puno jačim zemljama, a kamoli kod nas.
Mi niti znamo što želimo niti znamo kako bi to izveli.
Nitko pri zdravoj pameti ne bi tražio od telekoma da ulažu u ekstremno rizične investicije za koje nitko ne vidi ROI.
Nisi dao nikakav prijedlog, dapače. To nije ni wishful thinking, to je u domeni Disney crtića, bez ljutnje.
Želiš veću pokrivenost bržim netom? Čekaj 5G. To je trenutno jedino realno.
|
Ako se izvlači profit koji nije mali, to je dovoljan dokaz da tržište kakvo god da je postoji, a dok ima tržišta i profita zainteresiranih će biti. Naravno da ako se telekomu ne dovlači optika do neke usamljene kuće može to riješiti i sa 5G ruterom. Korisniku će biti svejedno, jedino mu treba dati istu cijenu za usluge kao i da ima svjetlovod.
Što se tiče bržeg neta da, ali samo uz uvjet FLAT tarife koja je na optici normalna stvar, neznamo kako će to biti na 5G mrežama. jar neki 4K materijal od 3 minute trajanja pojede 1 GB, dakle 1 sat vrlo kvalitetnog strima u 4K pojede 20 GB. Ako gledaš Youtube svaki dan ili neki streaming servis par sati 100 GB dnevno uopće nije problem pa puta 30 dana i dođeš do 3TB prometa, dali će to biti dozvoljeno na 5G mrežama. Mislim da će to biti teško i zato služi optika.