Citiraj:
Autor sakomako
................... Ja jesam za privatnu inicijativu ali odgovornu prema društvu, jer nije sve samo profit, naravo da treba zaraditi i poslovati pozitivno, ali to isto mora imati neke granice i bilo koje poslovanje mora ujedno biti i na korist cijeloj zajednici u generalnom smislu, jer niti jedna kompanija nije tu samo radi sebe i profita već na korist cjeokupnoj zajednici, ako nije tako onda nam takve kompanije niti ne treba.
|
Zapravo, svaka kompanija je tu samo radi sebe i profita za svoje vlasnike i u pravilu ih nije briga za cjelokupnu zajednicu... Ako nesto i ulazu, vjerovao ili ne, imaju svoje razloge, a oni nisu bas filantropski... Ne znam otkud izvlacis ovakve zakljucke, kao da ne zivis zadnjih 30 godina u 'kapitalizmu'... Filantrop postajes kada imas par milijardi dolara/eura u dzepu i kad ne znas kud bi sa lovom pa pocinjes ulagati u 'mekane' stvari koje se sada vec ticu psihologije...
Sto se tice privatizacije - glavni trik je da mozes otici kod drugog pruzatelja usluge za kojeg ocijenis da bolje radi svoj posao ili onog koji ti je povoljniji... Konkurencija naprosto cuda radi... Iz istog takvog razloga sam zamijenio A1 na dvije lokacije sa drugim operaterom... Da nije tako, onda bih i dalje morao koristiti modeme na PTT analognoj telefoniji u 21. stoljecu jer bi PTT bio jedini pruzatelj TK usluga...
NVMe1 - 512GB Micron 3400, PCI-E 4.0 x4
NVMe2 - 512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
AMD Radeon 780M integrirana grafika
2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS
Dell Latitude 7390
intel i7 8650U, 1.90-4.20GHz, 4-core
32GB DDR4
512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
intel UHD 620
13.3" FullHD IPS Touchscreen
|