Tema: Automobili
View Single Post
Staro 18.11.2019., 21:15   #46945
Garro
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Autor Juan Pregled postova
I? 90% nesreća na motociklima se desi radi tuđe nepažnje.
Unatrag zadnjih 5 sezona mi se desilo barem 100 nepotrebnih lijepljenja na stražnji kraj u gradu, neopreznih izlazaka iz dvorišta na rikverc, oduzimanja prednosti na križanjima, i na sve to da ne dodajem koliko vozača automobila koristi mobitel ili mijenja pjesmu na radiu.
I onda sam ja opasnost kad držim prosjek >110 km na D1. Uz jednu razliku da puno brže stanem ili izmanevriram (nemam radio, ne koristim mobitel) nego onaj vozač u bijeloj potkušulji sa flekom od ajvara na trbuhu šlepera koji vozi 25 tona klada i dere 90 km/h.
Ne opravdavam divljanje po gradu, ali tkogod vozi motocikl će se složiti da si radi nekulture vozača prisiljen voziti cca 10-30km/h brže od prosjeka pritom stalno prestižući jer ne valja na repu imati stalno isti auto.
Postoji neko nepisano pravilo da policija ne dira motocikle dokle god ne pretjeruju.

Sad pitanje? Koliko vas ovdje vozi 49km/h u zoni 50 ili 79km/h u zoni 80?
Citiraj:
Autor Juan Pregled postova
Hvala. Upravo o tomu se radi. Nerijetko čujem na poslu kolege kako kažu da kamera koja se nalazi par km od firme snima tek na 71km/h u zoni 50. I vidim svaki dan se tamo redovito vozi 60-65.

Onda izlazak na otvorenu cestu, zona 80 (lijevo i desno pregledne oranice duž nekoliko km) i tamo svi auti redovno idu 100-120 km/h i to je normalno??? (normalno zato što to svi rade).
E a kad 3 auta na motociklu prestigneš i imaš izlaznu brzinu 180-190 onda si odmah divljak.
Dajte neka mjerila koja nisu dvostruka.
Prosjek veći od 110 na D1? Izlazna brzina 190 nakon pretjecanja tri auta? Reci, jel i ti poštuješ prometna pravila, ali ne ona pisana nego ona u svojoj glavi?
Garro je offline   Reply With Quote