Tema: Automobili
View Single Post
Staro 18.11.2019., 20:35   #46942
Juan
Premium

Juan's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Garro Pregled postova
Samo se sjetim situacije prije 13-14 godina kada me zaustavio policajac i opalio 600-tinjak kuna kazne jer sam se vozio vratolomnom brzinom od 80-tak km/h po Aveniji Bologne kod servisa Dojkić (sto metara poslije znaka gdje se ograničenje smanjuje sa 80 na 60).

Mene zaustavio, zapisuje podatke, kad kraj nas prolete dvojica motorista u brišućem letu sa debelo preko 100 km/h, naravno sa savinutim tablicama. Pitam ga zašto njih ne zaustavlja, tip odgovara :"Tko će njih zaustaviti?".

I? 90% nesreća na motociklima se desi radi tuđe nepažnje.
Unatrag zadnjih 5 sezona mi se desilo barem 100 nepotrebnih lijepljenja na stražnji kraj u gradu, neopreznih izlazaka iz dvorišta na rikverc, oduzimanja prednosti na križanjima, i na sve to da ne dodajem koliko vozača automobila koristi mobitel ili mijenja pjesmu na radiu.
I onda sam ja opasnost kad držim prosjek >110 km na D1. Uz jednu razliku da puno brže stanem ili izmanevriram (nemam radio, ne koristim mobitel) nego onaj vozač u bijeloj potkušulji sa flekom od ajvara na trbuhu šlepera koji vozi 25 tona klada i dere 90 km/h.
Ne opravdavam divljanje po gradu, ali tkogod vozi motocikl će se složiti da si radi nekulture vozača prisiljen voziti cca 10-30km/h brže od prosjeka pritom stalno prestižući jer ne valja na repu imati stalno isti auto.
Postoji neko nepisano pravilo da policija ne dira motocikle dokle god ne pretjeruju.

Sad pitanje? Koliko vas ovdje vozi 49km/h u zoni 50 ili 79km/h u zoni 80?
Juan je offline   Reply With Quote