Citiraj:
Autor medo
Nažalost vjerojatno 99.9% starih laptopa s grafičkim karticama je umrlo jer su uglavnom bili plastični šrot koji se pregrijavao, a još k tome ih se silovalo na svakakve načine i nije ih se pazilo kako treba. Najgora kombinacija kako god okreneš
Da se naći ispravnih poslovnih laptopa za vrtiti stare stvari, ali dosta živih laptopa nema 4:3 omjer ekrana i muka je s driverima. Često imaju neki svoj vendor ID koji nije kompatibilan, pa moraš skidati drivere sa recimo HPa jer neće primiti nVIDIA driver ili ćeš hakirati .INF file da prihvati generički driver, ali tu opet zna biti problema zbog nekih specifičnosti....
Stoga, čuvaj ovoga i uživaj! 
|
Danas sam baš igrao blesavu i "jednostavnu" igricu Santa Clause in trouble, iz negdje 2002, 2003. godine i odjednom se zblesirao i bacio artefakte preko cijelog ekrana. Najvjerojatnije se pregrijao, jer kad sam ga opet upalio sve je radilo OK. A i da budem iskren, bilo je tu i tone drugih problema (uglavnom sa driverima, i to za grafiku) tako da se apsolutno slažem. Ali bilo kako bilo, ovo se pokazalo kao zanimljiv i zabavan eksperiment. Kažem, nemam nikakvog iskustva sa mobilnim kompovima, tako da sam želio isprobati i vidjeti što sam propustio
Ali sad kad sam to rekao, nemam se baš namjere igrati na tom laptopu. Upravo ovo što si napisao, želim da ostane takav kakav je, i da ne zakuha zbog neke gluposti. Možda baš ako budem negdje išao (i budem želio slobodan pristup "nostalgiji?"), ali za druge potrebe moj RetroMaster 2500 (iz profila, vidi detalje) je i više nego dorastao retro potrebama
Citiraj:
Autor Nikky
@duggi
Ako se ne nađe nešto "zere" novija mogla bi odgovarati,
kad već tražim radije bi 486 / Pentium 4 u 478 slotu + navedeno 
Origigi je bila neka Abitica sa nekim celerom u Slot1 
|
Imaj ovo na umu - ako budeš išao sa 4x86 garniturom, onda ti bude bilo potrebno i pripadajuće AT kućište (koja su izuzetno rijetka u današnje vrijeme), a da o napajanjima za ista ni ne pričam... Stoga, osim ako već nemaš AT opremu kod sebe, bilo bi ti daleko jednostavnije sastaviti ATX mašinu, koju možeš frknuti u bilo koje kućište i koristiti bilo kakvo napajanje.
@Medo
Imam više komada tih CD-ROM pogona u svojim retro mašinama

Zabavna stvar, pogotovo jer si mogao slušati glazbu čak i kad je mašina bila u stand-by modu. A audio kabel kojeg si spomenuo je bio apsolutni must-have za sve mašine, sve do Windows-a Millennium (kad su riješili audio vezu kroz podatkovno, IDE sučelje). Stoga ako si recimo imao igru tipa Half-Life, Unreal ili slično na Windowsima 95 ili 98, i nije ti svirala glazba u igri, najvjerojatnije je bilo upravo do kabela.