Citiraj:
Autor Trekkie4
Uvijek sam bio "desktop" tip ... nisam nikad imao, ni koristio laptope. U stvari, dugi niz godina sam imao određene predrasude prema njima, jer sam ih smatrao portabilnom (i slabijom) verzijom "pravog" kompjutora, onog od 10-ak kila, sa full-size ATX matičnom i hrpom kartica/CD DVD pogona.
Nažalost, moram priznati da sam kroz zadnjih nekoliko dana tu teoriju i službeno potvrdio. Kolega @De5tr0yer je bio toliko ljubazan da mi je donirao jedan stariji MSI laptop, u gotovo pa savršenom stanju. Windows XP Home (SP2) i par softverskih preinaka kasnije, i preuređen je u pravu retro gaming platformu za "u pokretu"
Iako sve tehnički radi u prihvatljivim granicama, očito je da se mobilni CPU muči sa igrama, pa čak i onima koje su znatno starije od samog kompa. Ali sve u svemu radi OK, i moram priznati da je ovo bilo zanimljivo (i zabavno iskustvo) ... pogotovo za nekog poput mene, tko nije sklon mobilnom dizajnu 
|
Nažalost vjerojatno 99.9% starih laptopa s grafičkim karticama je umrlo jer su uglavnom bili plastični šrot koji se pregrijavao, a još k tome ih se silovalo na svakakve načine i nije ih se pazilo kako treba. Najgora kombinacija kako god okreneš
Da se naći ispravnih poslovnih laptopa za vrtiti stare stvari, ali dosta živih laptopa nema 4:3 omjer ekrana i muka je s driverima. Često imaju neki svoj vendor ID koji nije kompatibilan, pa moraš skidati drivere sa recimo HPa jer neće primiti nVIDIA driver ili ćeš hakirati .INF file da prihvati generički driver, ali tu opet zna biti problema zbog nekih specifičnosti....
Stoga, čuvaj ovoga i uživaj!