USD(paypal) --> HRK(Paypal) --> USD(devizni) --> HRK(kupovina deviza na devizni)
EDIT:
Zanemariti ove moje baljezgarije :-)
Nešto sam krivo gledao kada sam radio analizu.
Sada sam ponovo pogledao 2 ista itema kupljena na različite kartice (devizni u USD i kunski tekući) i skinut je isti iznos u oba slučaja
Znam za opciju da se treba odabrati da banka vrti konverziju -->
Citiraj:
Autor coconut
Ništa neobično obzirom da kupovni i prodajni tečaji banke nisu isti. Zašto si uopće dozvoljavaš da ti banka mijenja devize u kune i obratno te te ozbiljno dere? Nabavi si deviznu karticu i troši €/$.
|
Ovo o čemu ti pričaš je skuplje (više novca ti ode) nego kupovina ili primanje novca na tekući račun
Prije par dana sam naivno otvorio devizni u USD misleći da ću manje plaćati prilikom kupovine/povlačenja novca i neugodno se razočarao.
Kupovinom na devizni tekući paypal ipak radi duplu konverziju, dok kupovinom preko kunskog tekućeg radi jednostruku konverziju (konkretno PBZ u mojem slučaju)
Payapl potražuje sredstva u valuti zemlje iz koje dolaziš (bankovni račun)
bez obzira u kojoj valuti je tvoj devizni.
U slučaju da imaš devizni u dolarima, paypal u dolarima i kupujes ebay item u dolarima, radi se dupla konverzija valuta, konverzija izgleda ovako:
USD(ebay) --> USD(paypal) --> HRK(Paypal) --> USD(devizni) --> HRK(kupovina deviza na devizni)
EDIT:
Zanemariti ove moje baljezgarije :-)
Nešto sam krivo gledao kada sam radio analizu.
Sada sam ponovo pogledao 2 ista itema kupljena na različite kartice (devizni u USD i kunski tekući) i skinut je isti iznos u oba slučaja
Znam za opciju da se treba odabrati da banka vrti konverziju
Zadnje izmijenjeno od: trex. 22.10.2019. u 13:36.
|