View Single Post
Staro 10.10.2019., 08:43   #15
trex
Premium
Moj komp
 
trex's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Bjelovar
Postovi: 649
Jel netko imao problema sa korištenjem čitača(Gemalto prozirni) na Win 10 x64 u smislu da neće uopće otvoriti prozor s odabirom certifikata u niti jednom browseru (IE, Firefox, chrome). Izgubio sam 1 cijeli dan bez ikakvog napretka, dok isti čitač s istom osobnom RADI u laptopu sa isto Win 10 x64 bez ikakvih peripetija, plug and play.
Na TREĆEM PC-u sa Windows 10 x64 isto ne radi.

Ono što znam je da nema veze s browserima i postavkama istih nego je nešto na razini OS-a/cert. servisa/drivera.

Jer ako se otvori CMD s uštekanim čitačem i karticom i upiše : "certutil -scinfo" na PC-u na kojem RADI, prođe hrpa info texta i okine prompt za upis PIN-a od kartice, a ako se isto napravi na PC-u na kojem ne radi, završi s errorom file not found (mogu poslati naknadno error)

Da li je netko imao problema s ovim i da li je riješio?

Edit:
Da napomenem da sam mijenjao USB portove, nosio driver s PC-a na kojem radi na PC na kojem ne radi, disejblao AV, čuda postavki mijenjao bez ikakvog napretka a googlanje nije donijelo nikakve rezultate (našao 2 takva upita bez konkretnog odgovora). Da napomenem, OBA PC-a na kojima NE RADI imaju Windowse iz različitih izvora (jedni su original drugi ispod pulta), nemaju nikakav poseban software koji bi blokirao device ili servis (tipa isti AV ili tako nešto)

Zadnje izmijenjeno od: trex. 10.10.2019. u 21:25.
trex je offline   Reply With Quote