View Single Post
Staro 04.10.2019., 23:34   #7942
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Pošto je Galaxy S7 praktički mrtav telefon, a ovaj moj još dobro debelo očohan sa svih strana, debelo van garancije, danas sam uvatio malo vremena i nakon 100 godina, praktički od HTC Desirea, išao sam staviti custom ROM na mobitel

Odlučio sam se za ne-rootani BlackDiamond v4.0. Android 9 i OneUI kombinacija.
U Aroma installeru se fino može odabrati što se želi. Sav crapware tipa Samsung Health i slične gluposti sam obrisao. To je port sa Note8. Sad mi S9+ i S7 imaju identičan screen i postavke, što sam i htio.

Postupak je vrlo vrlo jednostavan.

1. Skine se TWRP i fleša ODINom (tu se jasno tripa Knox u 0x1 ili jednostavnije pratiti upute sa ovog videa. Lik piči sa S7E, ali nema veze, sve je isto.
2. Aroma installer izgleda kao u ovom videu.

Bitno je da je ROM na SD kartici ili na OTG USB-u.

Sve skupa trajalo 10 minuta. Rootati se može jednostavno flešanjem magiska, ali trenutno mi ne treba root pa ostavljam ovako.

Naravno, ako vam se ne svidi, download mode i refleša se stock FW sa stock recoveryjem natrag i mob je kao prije, osim što Knox naravno ostaje trippan.

Za sada zadovoljan. Mobitel radi malo fluidnije, a vidjeti ćemo kako se ponaša sa baterijom za koji dan kad sve sjedne na mjesto. Baterija je na 81% prema Phone Info nakon 676 ciklusa pražnjenja.
Brko je offline   Reply With Quote