Tema: Automobili
View Single Post
Staro 19.09.2019., 13:09   #46100
Mirkopoter
Mirko, a ne Harry
Moj komp
 
Mirkopoter's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,946
Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Toyota je odličan auto, estetski ne toliko, ali redovna odrđavanja i auto je toči i vozi.

Megane iznad 200k počne zezati, dizne zajebavaju itd.

Kolegica s posla kupila Mercedes A klasu 2006. godište, dosta problema s njim ima. Jest da ima preko 200 000km, ali dosta problema.

Ja sam 3 godine vozio C3 2005. godište, redovni mali servisi, nikakvih problema.

Svakako bi prednost dao Toyoti.
I napomenuo bi, za te novce nemaš baš izbora, pa idi na čim mlađe. Nikakve mercedese i gluposti za te novce nemoj gledati, jer ćeš dobiti 20 godina stari auto s 250tkm+.

Općenito misliš Toyota ili na neku posebno? Za A klasu sam čuo da je zajeban i za popravljati, npr anlaser kad ode mora se cijeli motor vadit, a za žarulju zamijenit moraš kotač skidat.



Citiraj:
Autor papčić Pregled postova
Ne znam postoji li bolji allround auto od Octavie mk1/classic sa bosch pumpom za te novce. Svaki mehaničar zna radit na njoj, dijelovi pašu sa skoro svakog VW/Audi, troši ništa, gepek veći nego e90 karavan, rega za 90 ks isto minimalna...

Vjerujem, no eto Škoda nikako ne dolazi u obzir.


Citiraj:
Autor Master_Hrc Pregled postova
Postoji, Corolla definitivno.....imamo 1.4d4d corollu 2006 godište u familiji.....trosi oko 5-5.5 litara dizla po gradu, održavanje i troškovi minimalni....toči i vozi...od "večih stvari" na autu je promijenjen akumulator

To je ona mala, nije limuzina? Corollu sam dosta gledao, sviđa mi se i mala i limuzina.


Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
@Mirkopoter
Uzmi najnoviji i s najmanje kilometara što možeš za novce. Ako ne radiš više od 20k km godišnje uzmi manjeg atmosferskog benzinca.

Ove stare izraubane Volksike su rupa bez dna, rade kao traktor i ljudi koji ih kupuju rade puno km.

Noviji auto s manje kilometara je uvijek najbolji izbor za novce. Najmanje uloga ima, radni vijek je dulji, moderniji i sigurniji je.

Stvar je za te pare ne možeš uzeti nešto super novo i moderno. Izbor ti se svodi na kakvu Corsu/Yaris/Clio... i sl iz 2006-2010 benzin ili auto veće klase s više km, 5-10g stariji i dizel.

Mislim da je izbor jasan

Da tako sam i mislio. Nešto manje, novije i "slabije" marke (dakle ne mercedes, bmw ili audi).


Uletio mi sad kod obližnjeg automehaničara s kojim sam dobar Polo 2011. godina, diesel s dosta opreme i malo km za 5000€. Nije njegov, ali zna čovjeka i servisira auto i kaže da je tip top. Imate li kakvih iskustava s Polom?
__________________
Hala Madrid!
Mirkopoter je offline   Reply With Quote