Citiraj:
Autor Trekkie4
Rekao sam mu da iskreno govoreći osobno smatram kako su svi CD playeri više-manje isti. Kenwood, Sony, Pioneer, pa čak i oni ugradbeni CD & DVD pogoni u kompjutoru. Znam da se audiofili ne bi s time složili, ali digitalni zvuk je digitalni zvuk. I ako radi ispravno, trebao bi imati isti signal kao i svaki drugi player na tržištu. Znam da tu postoje koje-kakvi filteri za šum, cinch pozlate i slično, ali osim ako nemaš vrhunski HiFi i zvučnike veličine manjeg auta, sumnjam da se razlika bude čula.

|
Nešto si pobrkao.
Na izlazu iz klasičnog CD playera nije nikakvi 'digitalni zvuk' nego analogni signal koji je toliko 'dobar' koliko je dobar DAC (digitalno analogni konverter) koji je ugrađen u CD player.
Zapis na mediju je u digitalnom obliku.
Sve dok CD player čita ispravno, svejedno je koje je marke jer će isti digitalni zapis pročitan od strane jednog biti identičan onom pročitanom od strane drugog, ali to je tek pola priče, nakon toga je DAC.
Najbitniji je DAC, ali postoje razlike i u mehanizmima, kvaliteti leća, dioda, buffera memorije, kvalitete izrade i sl.