View Single Post
Staro 06.09.2019., 14:42   #57
SC0RPl0N
Registered User

Datum registracije: Feb 2016
Citiraj:
Autor Froxie24 Pregled postova
Znat će se sve u svoje vrijeme, trenutno je u tijeku "Javni poziv za dostavu prijava za izgradnju pristupnih mreža"
koji traje do 29.9.2019. onda će se objaviti rezultati tog poziva nakon čega slijedi Poziv za dostavu projektnih prijedloga i odabir operatera koji će graditi infrastrukturu.

Novci bi se trebali početi dijeliti tek tamo u 6 mj. 2020.
Dali je točno da je propisana minimalna brzina downloada od 30 Mbit/s nakon početka 2020 godine? Živim u gradskom kotaru grada Splita i trenutno imam maksimalnu brzinu od 10 Mbit/s i navučenih 0.5 Mbit/s u uploadu. T com mi na računu ovu brzinu prikazuje kao turbo 10. Brzinu od 10 Mbit/s na pragu 2020 godine oni nazivaju turbo???? To je ništa drugo nego ruganje sa korisnicima. Dokad više??? Prijatelj mi živi u selendri pokraj Sarajeva, prije 5 godina imao je brzinu od 40/10 a sad mu je već preko 100 Mbit u downloadu. U malom mjestu u Bosni!!! Meni naplaćuju ovu brzinu iz kamenog doba više nego nekima internet preko optičkog priključka. Nisu ništa investirali od kad je ta infrastruktura napravljena i plaćena novcima naših roditelja. Novce uzeli, napravili drljavo posao (osam ormarića/regleta) od moje kuće do centrale jako loše hidroizolirani i često nakon većih pljuskova poplavljeni. Bakrene parice oksidirale i degradirale, pucanje veze nakon svake malo veće kiše a ova bagra od teleoperatera uvijek čeka zadnji tren za nadogradnju infrastrukture i tek kad ih zakonska regulativa prisili da nešto promijene/poprave izlaze i interveniraju na infrastrukturi.
SC0RPl0N je offline   Reply With Quote