View Single Post
Staro 28.08.2019., 20:16   #9331
Exomaniac
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Mar 2016
Citiraj:
Autor Mate22 Pregled postova
Posljednjih mjesec dana vamo su kod mene na Borongaju ZG nadograđivali i rekonstruirali komplet mrežu od Bnet-a koja tu u kvartu postoji oko 10tak godina, znači nanovo zemljani radovi, kopanje,polaganje kablova(optike) i tako te stvari.
A danas sam takvu kolonu onih njihovih službenih A1 vozila vidio ovdje u kvartu da sam pomislio da je neka invazija
Mislim da sam ih prebrojao tridesetak i više.
Onda su iz svakog vozila izlazili sa malim lojtrama ulazili u zgrade i otvarli one male njihove razvodne kutije i nešto postavljali.
Pitao sam jednog šta rade, samo mi je kratko odgovorio nadogradnja mreže zbog buduće ponude gigabitnih brzina.
Znači ovaj famozni docsis 3.1 je napokon pred vratima, izgleda nisu više priče..
Ne mora biti DOCSIS 3.1. Moguće da su jednostavno razdvojili postojeće grane mreže da bude manja korisnika na svakoj i dodali još CMTS-ova u ormariće pa će biti dostupno više bandwitha za sve korisnike. Jer realno A1 ne treba DOCSIS 3.1 da se bori s konkurencijom, HT nudi 200/100, A1 nudi 150/15. A sumnjam da će se nešto dizati posebno brzine sad još iznad toga neko vrijeme i kod jednih i kod drugih.

Da je samo DOCSIS 3.1 praktički ne bi morali ništa mijenjati na mreži i kablovima osim toga da u ormariće dodaju opremu za DOCSIS 3.1 jer je on kompatibilan s 3.0 opremom.

Stvar DOCSIS-a 3.1 je upravo to da je razvijen kako bi se proširio malo opseg korištenih frekvencija i da se ne mora apsolutno ništa mijenjati osim opreme kod korisnika i u ormarićima da se smanje troškovi, ali sumnjam da su cijene tih modema pretjerano još pale, pogotovo za naše operatere koji uzimaju totalno basic stvari.
Exomaniac je offline   Reply With Quote