konfiguracija je:
asrock uli1695
amd venice 3000
leadtek 6600gt (testirana, ispravna)
kingmax hardcore pc4000 (posudjen, ispravan)
blue screen of death kaze: machine check exception.
znam sto kazu na drugim stranicama vezano uz to, zanima me jeli tko imao problem sa time i kako ga je rjeshio? meni se javlja prilikom ulaska u igru ili prilikom defragmentiranja ili prilikom ....
zadnjih 15ak dana (dok je josh stara konfa bila u pogonu) dogadjala su mi se neka cudna trzanja u igrama, vidjelo se da nije do grafike, veec kada bi preskocilo, culo bi se da disk nesto prebire. ali posto sam igrao sa dx8 grafckom (gf4600), rekao sam si mozda je u njoj problem. jucer sam sa novom grafickom probao istu igru, ista stvar, trzanje, ali se vidi da nie do grafike. nakon toga dva puta zaredom plavi ekran i restart.
i nakon toga vishe nije zeljelo u windowse, kaze da fali neki sistemski fajl. napravio repair, chkdsk kaze da je bilo nekih errora i da je ispravilo, ponovno bootam sa diska, nece, i dalje fali fajl.
sad sam napravio fresh instalaciju na novome disku, za sada nikakvih problema. malo cu opteretiti racunalo da vidim sto se dogadja.
nista nije clockano, sve je na default.
jedine komponente koje su ostale iz starog racunala iz siga su trenutno codegen 300w napajanje, i dvd-rw.
dali je moguce da se dogadjaju ovakva zastekavanja u igrici radi slabog napajanja?!